Daniela Rathana & Cherrie släpper Avicii-tolkningen "Vakna"

"Wake Me Up" är en av de största hitsen i modern tid – nu släpper duon den tolkning de framförde på galan "For A Better Day"

Med debutalbumet Rathana Club siktade Daniela Rathana på att vända uppochned på den svenska R&B-scenen – och lyckades med överlägsen marginal. Albumet var en förlängning av hela Danielas personlighet, utåtriktat och kaxigt – där sex, humor, charm och futuristiska produktioner flankerades av stora, sköra ballader. Skivan belönades med en Grammis för Årets pop och blev en favorit både hos fans och kritiker.

Cherrie har prisats i både P3 Guld, Grammis och har tilldelats en rad utmärkelser för sitt artisteri. Hon lyfter gärna fram sina rötter och visar ständig support för sin hemort och visar vägen för yngre generationen. Cherrie uppmärksammades efter hon släppt 2015 års debutsingeln ”Tabanja”, detta blev startskottet för hennes musikaliska karriär och samma år nominerades hon till Grammis ”Årets nykomling” och ”Årets musikvideo”.

Nu förenas deras konstnärliga uttryck i en tolkning av en klassisk hit. ”Vakna” är en tolkning av Aviciis ”Wake Me Up” som de tillsammans framförde på galan ”Together for a better day” i Avicii Arena den 6:e december 2023. Den svenska texten är skriven av Oskar Linnros och tar ett känsligt perspektiv på att ta sig igenom en brokig period och komma ut starkare.

Lyssna på ”Vakna” och mer ny musik i DOPEST Playlist!