Daniela Rathana glänser på debutalbumet ‘Rathana Club’

Förgyller hösten med det 10-spåriga albumet

Daniela Rathana är just nu på allas läppar och det är inte mer än rätt. Efter ett fartfyllt 2020, där hon för första gången klev ut i rampljuset som soloartist och dessutom blev dubbelt Grammisnominerad, har 2021 varit minst lika intensivt. Under sommaren har hon släppt singel på singel och uppträtt i flertalet TV-produktioner – allt för att värma upp inför det väldigt efterlängtade debutalbumet. 

Rathana Club är ett 10-spårigt projekt, som av henne själv liknats vid en 10-rätters lång sittning. Varje låt kommer med sin egen korta videoberättelse som går att se på hennes Youtube-kanal, med manus och idé från Daniela själv. Tanken är att dessa berättelser ska utspelas inuti Daniela Rathanas egna “Rathana Club”, där lyssnaren får svepas in i en värld full av varma dansgolv, humor, sex och känslor utanpå. Alltihop lika utåtriktat som Danielas egen personlighet.

Bland låtarna syns de tidigare släppta “Kyss”, “Havanna” och “Överdos” med R’n’B kollegan Zikai. Bakom produktionen står vännen Oskar Linnros, som medverkar på “Testamente”, och den meriterade producenten Charlie Bernardo. Tillsammans lyckas de snyggt med att skapa en bred och mångfacetterad ljudbild, med allt från futuristiska och sköra ballader till snabba och intensiva produktioner. 

Ljudbilden passar också perfekt till Danielas enorma röst och till det som framförallt utmärker Rathana Club – de talspråkliga och levande texterna. Många av låtarna känns självupplevda och äkta. Som på episka “Kyss”, där Daniela detaljerat tar oss igenom en svajande före detta kärleksrelation. Här har Mapei, Linnros och Daniela gjort ett fantastiskt jobb. 

”Rathana Club” är ett album som representerar mig som jag är nu, den jag har varit och den jag vill bli. Jag är så jävla stolt över det här albumet, säger Daniela Rathana om sitt debutalbum.

Lyssna på Rathana Club med Daniela Rathana här nedan!