Läktarbråk i Copa America – Darwin Nuñez slåss med fans

Liverpool och Uruguays anfallsstjärna ilsknade till under semifinalen mot Colombia – se videon på fighten här

Under natten till torsdag den 11 juli spelades den andra semifinalen i Copa America 2024 mellan Uruguay & Colombia. Lagen spelade om en final mot Argentina som dagen därpå slog ut skrällaget Kanada i sin semi (samtidigt som de trollade Drake).

Matchen slutade 1-0 till Colombia efter Jefferson Lermas mål i den 39:e minuten, vilket tar laget till sina första Copa America-final sedan 2001, då de vann mästerskapet. Efter slutsignalen var dock känslorna starka och ett bråk uppstod på planen mellan flera spelare.

Bråket urartade snabbt och spred sig till läktaren, som AP hävdar bestod av upp mot 90% colombianska fans. Liverpools anfallsstjärna Darwin Nuñez var längst fram i ledet när uruguayanska spelare började ta sig upp till publiken, i flera videos syns han slåss med fans.

Uruguays kapten José Gimenez menade i en intervju på att de klev upp på läktaren för att skydda sina familjer. De tog minst tio minuter innan polisen kom till platsen och kunde lugna ner situationen.

”Det här är en katastrof. Vår familj var i fara. Vi var tvungna att ta oss in på läktaren för att ta ut våra nära och kära inklusive små bebisar, nyfödda. Allt var en katastrof. Det fanns inte en enda polis”, sa han till den mexikanska kanalen TUDN.

Det sydamerikanska fotbollsförbundet CONMEBOL har fördömt händelsen i ett pressmeddelande. De skriver bland annat att det ”inte finns utrymme för intolerans och våld varken på eller utanför planen”.

Det är oklart hur eller om spelarna kommer att straffas för händelsen.