• Foto: IFPI Sverige

Datum för Grammisgalan bekräftat

Firar 40 år med jubileumsgala som utöver den vanliga prisutdelningen ska bjuda på en tillbakablick genom åren

1969 hölls den allra första Grammisgalan innan den tog en paus mellan 1973 och 1987. Totalt har det nu varit 39 Grammisgalor sedan den första och nummer 40 kommer att firas med en speciell jubileumsgala den 3e maj på Annexet i Stockholm.

"Den 3 maj kommer vi inte bara prisa det förra årets bästa produktioner, utan också bjuda på en galakväll i världsklass och titta tillbaka på prisets betydelse för det svenska musiklivet”, säger Lisa Cronstedt, marknad- och kommunikationschef på Ifpi Sverige i ett pressmeddelande.

Galan kommer att direktsändas på TV4 Play och på tv-kanalen Sjuan. För andra året i rad är även TikTok en samarbetspartner, vilket förmodligen kommer leda till fortsatta uppdateringar på galans egna konto på plattformen.

Förra årets gala gick igenom en del kontroverser, då det sparsamma nominerandet av artister inom hip-hop och R&B bemöttes av kritik av bland annat Ant Wan. I år kommer nomineringarna att presenteras på galans Instagram och Twitter den 7e mars. Grammis själva har än så länge inte kommenterat förra årets kontroverser mer än vad programledarna gjorde under galakvällen.

Håll koll på dopest.se för fler uppdateringar kring Grammisgalan och andra musiknyheter!