Dave tar första platsen i UK med debutalbumet ”Psychodrama”

20-åringens debutalbum är ett bevis på hans musikaliska begåvning

Förra veckan släppte den hyllade artisten Dave sitt debutalbum Psychodrama. London-rapparen tar upp ämnen som familj och identitet. 20-åringen upptäcktes för tre år sedan när han släppte freestyle videos och har sedan dess växt till en av UK's största talanger. 2017 släppte han sin debut-EP Game Over som visades prov på den unge rapparens musikaliska begåvning. Sedan dess har han b.la jobbat med Giggs, MoStack och i succélåten "Funky Friday" med Fredo. Inför sitt debutalbum släppte han "Black" en låt som togs med mycket kritik då många ansåg Dave vara kritiskt mot den vita kulturen i UK.

Albumet är ett långt terapisamtal med en hel del personliga inslag. I "Lesley" som gästas av Ruelle hör vi ett 11-minuter lång story om kvinnan "Lesley" och hennes destruktiva förhållande. Ännu en gång lyckas Dave visa på sin mångsidighet och hova in lyssnaren med sin story-telling.

So she's still texting ex's trying to get this
Back on track but I don't think that she gets it
It's emotional obsession, clinical depression
Life is a lesson

Låten avslutas med ett otroligt starkt budskap till kvinnor:

"It's a message to a woman with a toxic man
I'm begging you to get support if you're lost or trapped. I understand that I can never understand"

Förutom Ruella ser vi inhopp av Burna Boy och J Hus i "Disaster" som blivit albumets populäraste spår. I albumets elfte och sista spår "Drama" hör vi en väldigt personlig dialog mellan honom och hans äldre bror som avtjänar ett livstid straff i fängelset. Vi hör en gråtande Dave som stänger albumet.

Efter en otrolig push så har albumet tagit första platsen i albumtoppen i UK, vilket är en otrolig bedrift för tjugoåringen. Låtarna "Disaster" tog en 8:e plats och 9:e plats på singeltopppen. Dave släppte även en video till "Streatham" som på mindre än en vecka passerat 2 miljoner visningar.

Elva genomtänkta spår som bevisar att Dave är ett musikaliskt och lyriskt geni. Lyssna på "PSYCHODRAMA".