De bästa looksen från Stockholm Fashion Week

Neon, färgsprakande och enhetligt under modeveckan

Modeveckan i Stockholm har kommit till sitt slut för i år. Under tre dagar visade en rad svenska designers upp sina kollektioner för våren 2019.

Vi fick se massvis med starka looks och kollektioner från ett flertal varumärken. Dock var det var tre märken vars looks stod ut denna säsong: Filippa K, STAND och nykomlingen Selam Fessahaye. Läs mer om Dopest tre favoriter nedan.

Selam Fessahaye

Stylisten och kostymdesignern Selam Fessahaye debuterar på Stockholm Fashion Week med hennes allra första kollektion och modevisning. Med artister som Sabina Ddumba, Leslie Tay, Amanda Winberg, Seinabo Sey och Mapei på catwalken visar hon upp en färgsprakande kollektion med fantastiskt hantverk full av detaljer och färgkombinationer.

STAND

Svenska STAND visar upp vårens trender, med en mix av starka färger och detaljer i leopardmönster men även något som vi ser redan nu till hösten kommer tillbaka, neon. Starka neonfärger har redan setts  på modeikoner som Kim Kardashian West, Kanye West och framförallt under Virgil Ablohs första Louis Vuitton visning under modeveckan i Paris.

Filippa K

Filippa K visade upp sin kommande dam- och herrkollektion under modeveckan, allt i en enhetlig mjuk sandfärg. Det finns inget märke som förknippas med minimalism och Skandinavien som Filippa K gör. Denna minimalistiska men kraftfulla look är en perfekt inspiration för våren 2019. Läs mer om Filippa K SS19 och se våra egna bilder från visningen på Grev Turegatan här.