De La Soul äntligen till streamingtjänster

Gruppens 6 första album tillgängliga från och med 3 mars

Det är en tragedi att en yngre generation lyssnare inte har kunnat uppleva en av historiens viktigaste rapgrupper, De La Soul. Då trions musik inte varit tillgänglig att streama har det enda sättet att höra gruppens klassiker varit på CD, vinyl och gamla kassettband. Efter en långdragen dispyt med skivbolaget Tommy Boy Records har gruppen vunnit, och därmed även lyssnarna. De La Souls diskografi kommer till streamingtjänster 3 mars.

Bland de 6 album som tillgängliggörs finns 3 Feet High and Rising, gruppens legendariska debutalbum. Med hits som ''Me, Myself and I'' tog de genast världen med storm, och blev en av sin generations viktigaste hiphopakter.

Gruppen, som består av medlemmarna Trugoy the Dove, Posdnous och Maseo, har länge uttryckt en stark vilja att släppa sin musik digitalt. Vid varje försök stod dock Tommy Boy Records i vägen. Då bolaget inte ville betala för de samplingar som användes på 3 Feet High kunde musiken inte bli utgiven digitalt. Detta förändrades när Tommy Boy Records blev uppköpta av Reservoir Media, och gruppen lyckats köpa rättigheterna till den egna musiken. Därför kan albumen komma till streaming lagom till debutalbumets 34-årsjubileum.

De La Souls 6 första album

  • 3 Feet High and Rising (1989)
  • De La Soul Is Dead (1991)
  • Buhloone Mindstate (1993)
  • Stakes Is High (1996)
  • Art Official Intelligence: Mosaic Thump (2000)
  • AOI: Bionix (2001)