2014 klev västerorts-rapparen Denz in på den svenska hiphopscenen med sin debutsingel "Jetski". Något som egentligen bara skulle vara en låt, blev istället början på en kärriär. När han samma år släppte den Von Haartman producerade bangern "Måste" förstod många att det var på allvar.

Denz har under årens gång fortsatt blessa Sverige med singlar så som "TARANTINO", "Kasta Tillbaka" och "Bara Vi", vilket har lämnat fansen hungriga efter ett större musikprojekt. Nu är tiden äntligen kommen, Denz släpper sitt efterlängtade debutalbum MEDAN VI LEVER. 

Denz gör det klart för sig att MEDAN VI LEVER är ett album med fokus på honom själv. Det ska ge lyssnaren en chans att lära känna rapparen på ett djupare plan. På sin Instagram skriver han:

"11 januari får ni höra en annan sida av mig, lite av gamla & nya Denz. Vissa låtar är väldigt personliga, vissa är för att maxa i araban eller på festen."

Debutalbumet består utav 8 spår, därav 4 är helt nya. Som Denz själv förklarar, tar det oss på en resa genom mer personliga spår som t.ex "Tider" där vi hör Denz rappa om uppväxt och familj, till spåren "Mike Tyson" och "Alla Vet" som helst får en att önska att man var i en moshpit. Oavsett lyriken har alla låtarna en gemensam nämnare - bangers on bangers on bangers.

"Kommer från en plats där saker händer men du säger inget. Ingen här vill vara något offer eller bli ett vittne."

Denz har på albumet tagit hjälp producenterna Jeff Roman, Mack Beats på "Tider" och D Note vilket levererar en hög nivå genom hela albumet. "Allt eller nada" är producerad av nykomlingen Demanoo som synts till då och då med Masse Salazar, något som talar för att vi lär höra mer från den unga producenten. Albumet MEDAN VI LEVER är ett kvitto på att Denz har bjudit på ett sound som Sverige har saknat. Över beats gjorda på tunga ackord och basslingor spottar Denz sina verser som ingen annan. Trots över ett års väntan har vi nu fått det klart för oss - det var värt den. Det här är något stort. Det här är bara början för DENZINO.

Lyssna på Denz debutalbum MEDAN VI LEVER via länken nedan och håll även utkik efter Denz kortfilm som kommer att släppas i samband med albumet.