• Foto: Pressbild / Live Nation

Desiigner släpper ”Timmy Turner 2” från mentalsjukhus

Uppföljaren till originalet från storhetstiden efter ”Panda” målar upp en bild av hans kamp med sin mentala hälsa

När man talar om "one hit wonders" inom hiphop är New Yorks Desiigner nästan alltid med i konversationen. När hans "Panda" fullkomligt exploderade under 2016 fick den en egen version på Kanye Wests "The Life of Pablo" under namnet "Pt.2", en feature som även förde med sig ett skivkontrakt med GOOD Music. Idag sitter bangern på över 1,1 miljarder streams på Spotify, men vad många glömmer är att han faktiskt följde upp den med ännu en hit.

Det var nämligen singeln "Timmy Turner" som följde genombrottet, en låt som idag sitter på över 300 miljoner streams och som vid tiden för släppet sågs som ett lovande tecken på en fortsatt stark karriär för rapparen. Sju år senare kan vi konstatera att så inte riktigt var fallet, då han snabbt lämnade sitt skivbolag och aldrig nådde upp till samma succé som under 2016.

Dessvärre har de senaste åren varit särskilt tuffa mot artisten, som under längre tid kämpat med sin egna mentala hälsa. Under 2022 förlorade han nära vännen Takeoff och det kombinerat med familjeproblem förvärrade hans mående snabbt. Något som kulminerade i en händelse där han blottade sig på ett flygplan och strax efter togs in på ett mentalsjukhus för vård.

På sin Twitter avslöjar Desiigner att han spelade in "Timmy Turner 2" för ett tag sen och att han planerat att släppa den som en överraskning till sina fans. Han meddelar även att han kämpar för att må bättre och att han tackar sina fans för sitt tålamod och stöd. Låten diskuterar mycket av de problem med paranoia och tillit som rapparen gått igenom, med rader som "I can't trust anyone / Timmy can't trust nobody around".

Lyssna på "Timmy Turner 2" på Spotify nedan: