Dag 2 av Lollapalooza på Gärdet i Stockholm hade desto mindre i utbudet när det kommer till hiphop och RnB än dag 1. Vi på DOPEST var dock på plats för Destroy Lonelys första Sverigespelning någonsin, där han trots en dag av ösregn drog till sig en tapper skara fans som inte skulle låta varken väder eller ordningsvakter stå i deras väg.

Som sagt var regn och blåst tongivande för hela eftermiddagen på festivalens andra dag, men när Atlanta-rapparen tog till scen började ovädret faktiskt klarna något. Under ett set där han utöver sina säkerhetsvakter var ensam på scen framför ett montage av gamla skräckfilmer drog han av låt efter låt från sitt debutalbum If Looks Could Kill.

Som en av de första artisterna på Playboi Cartis skivbolag Opium är det inte konstigt att många influenser plockas upp från hans punkiga live-shower. Lonely skriker och nästan hostar ut ad-libs djupt från magen, med en liten men trogen publik som nästan konstant gör mosh-pits. Det var just denna kaosartade energi som orsakade en av festivalens hittills mest chockerande stunder, när fans och ordningsvakter började bråka med varandra, samtidigt som Lonely försökte stoppa allt från scenen.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DOPEST (@dopest.se)

@dopest.se L security Destroy Lonely i Stockholm fick säga till vakterna i moshpiten #fördig #fyp #destroylonely #lollapalooza #homixidegang #4u #sweden #stockholm #opiumlabel #livemusik #moshpit #iflookscouldkill ♬ if looks could kill - Destroy Lonely

Imorgon är det festivalens tredje och sista dag, där vi bland annat kommer att bevaka J.I.D och Destroy Lonelys Opium-kollega Ken Carson. Så se till att hålla utkik på dopest.se och våra sociala medier!

Missa inte heller vår rapport från dag 1!

Lollapalooza 2023 Dag 1: Naod & Travis Scott