Se Dior & Stone Islands nya kapselkollektion

Fransk lyx kombineras med italienskt hantverk för denna unika collab – se bilder på plaggen samt releasedatum här

Sedan Kim Jones tog över rollen som Creative Director på det franska modehuset Dior har mycket hänt med märkets identitet, från att börja göra sneakers till att ingå i kollaborationer med märken som Birkenstock. Nu har de presenterat en kollektion som kombinerar deras känsla för att utforska nya stilar med den nyfunna viljan att samarbeta då de släpper en kapselkollektion tillsammans med det italienska klassikermärket Stone Island.

Tillsammans har de tagit fram en kollektion som rör sig omkring gränserna mellan Diors experimentella detaljer och Stone Islands ikoniska blandning av starka färger med slittåliga material. En bomberjacka med mossliknande tussar på ovansidan är en definitiv standout tillsammans med hybrider av fleecejackor & cardigans, som kombineras med en kompassformad handväska i italienskt läder.

Kollektionen kommer att ha en pre-release i utvalda butiker redan den 14:e juni, men blir tillgänglig över hela världen från och med den 4:e juli. Priser och mer information kommer att dyka upp under de kommande veckorna.