Jireel släppte "Frero" för två veckor sedan och där fick vi höra ett sound som vi inte hört på ett tag, där artistens melodiska rap förde tankarna till äldre tracks som "Svårt". Med nya singeln "Ledare" skruvar han upp tempot ytterligare till en nivå där gästen Dizzy vanligtvis brukar hittas. En första collab från MOTY x Dirty Souths respektive läger som sammanför två av Sveriges största inom hiphop just nu.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av MOTY (@jireellavia)

Med drill-takter och franska baslinjer har John Alexis (som även proddade "Frero") skapat en fartfylld scen för rapparna att utbyta rader på. Jireel har inte varit den som förknippats med aggressiva flows och bars, men på "Ledare" plockar han fram en ny energi som bara cementerar på hans imponerande mångsidighet. Han passar på att skicka kängor till de som har mer snack än verkstad.

"De säger de kan, men vad är det de kan bre?
Det här det är maraton inget beep-test, det är därför de faller"

Hästskons Dizzy är å andra sidan någon som tagit sig till toppen med mörkare lyrics och hårdare delivery. Han har tidigare kallat sig för "K.O.D (King of Drill)" och han gör det tydligt i "Ledare" att han planerar att behålla den titeln. Men sin signerade djupa röst visar han upp sitt självförtroende och bjuder in de som tror de kan ta hans plats att försöka.

"De tror de är bättre än mig, mannen backa snacket"

Lyssna på "Ledare" och mer ny musik i DOPEST Playlist på Spotify!