Dizzy fortsätter pusha svensk Drill med singeln "EXTENDO"

Ny Drill-musik från Stockholms Dirty South

Med sina mörka och snabba beat fortsätter musikgenren Drill att växa sig allt större världen över. Och svenska rappare är inte sena med att hoppa på tåget. Runt 2010 började genren, som har sina rötter i trap, växa fram i södra Chicago i USA – med frontfigurer som Chief Keef och Lil Durk. Det känns därför givet att Drill ska få stort fäste i Sveriges egna South Side – Stockholm söderort. Top Guyz Records-signade rapparen Dizzy fortsätter nu pusha svensk Drill med sin senaste release ”EXTENDO”.

Den nya singeln ”EXTENDO” hintades via Dizzys Instagram bara en dag innan sin release. Låten följer upp hans senaste, omåttligt populära Drill-track ”Hur & När” som nått över 1 miljon streams på Spotify. Spåret är producerat av Isak Von Haartman samt Simon K och vi hör Dizzy berätta om en rå livsstil med krypterade lurar och jakt på kaniner.

I samband med singelsläppet avslöjar Dizzy att han och Top Guyz Records lanserar spellistan SWEDrill i samarbete med Spotify;

”Jag har tillsammans med @spotifysweden & @topguyzrecords lanserat en helt ny spellista för Svensk drill. In o följ listan ni kommer hitta mina och andra feta artisters BÄNGERS där […]” skrev han på Instagram.

Efter releasen av singeln ”EXTENDO” blir det spännande att fortsätta följa Drill-genrens utveckling i Sverige. Vi har tidigare sett stilen pushas av namn som Blacky och 2M, och senast starka tillskott från Stockholms Dirty South med rappare som Naod och såklart Dizzy.

Lyssna på ”EXTENDO” nedan!