Doja Cat är ingen främling för kontrovers, vilket vi sett prov på om och om igen under de senaste åren. Hennes senaste skandal har dock genererat mer ilska än på länge och i ett ganska sällsynt drag (för att vara Doja) har hon tagit tillbaka sitt agerande, nästan.

Fredagen den 6:e oktober delade den albumaktuella artisten med sig av en selfie sittandes i en bil, där hon hade på sig en tröja med ett tryck föreställandes alt-right komikern Sam Hyde som håller i ett gevär. Problemet med bilden, som ofta används som en meme efter masskjutningar i alt-right-kretsar, kommer från att Hyde enligt uppgifter har kopplingar till nynazistiska rörelser.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Doja Cat (@dojacat)

Original-inlägget har nu ändrats till en närbild på Dojas ansikte med en caption full med ""-emojis, något som verkar vara ett sarkastiskt svar på kritiken. Kommentarerna från originalet är dock fortfarande kvar och mest likes har ett fan som genuint verkar orolig för, eller bara trött på, artistens beteende.

"girl get it together. this isn’t cute or funny", lyder kommentaren som har över 14 560 likes i skrivande stund.

Dojas namn har tidigare kopplats till högerextrema kretsar då videos spreds på artisten i ett chattrum med vad som spekulerades vara personer från alt-rights rörelse under 2020, där hon bland annat använde ordet "N****r". Hon bad snabbt om ursäkt, samtidigt som hon hävdade att samtalen i sig aldrig varit rasistiska. Denna kontrovers dök även upp i samma veva som en borttagen låt från Doja grävdes fram, med en titel som anspelar på en rasistisk stereotyp.

Dagarna efter inlägget med Sam Hyde-tröjan har Doja fortsatt lägga upp orelaterade bilder på sin Instagram, utan några vidare kommentarer kring händelsen.