Dr. Martens presenterar samarbete med musikplattformen Tukio

Släpper en serie exklusiva livemixar från sex nordiska artister

2020 har varit ett utmanade år för landets kulturscen. Nu presenterar Dr.Martens ett kreativt partnerskap med Tukio - en unik kulturell plattform och radiokanal för att hylla kreatörer som inte bara överlever, utan ständigt arbetar med att hitta nytänkande lösningar i en utmanande tid.

Ända sedan det första paret av Dr. Martens producerades den 1:a april 1960, har den klassiska kängan representerats av en mängd olika kreatörer och subkulturer samt synts på flera olika scener och artister. Genom varumärkets historia, har Dr. Martens tolkats och utvecklats med hjälp av åtskilliga individer, musiker och kulturer. Genom att hylla lovande talanger vill Dr. Martens hålla fast vid sitt ursprung och stötta revolutionära själar, nu mer än någonsin. Tillsammans med musikplattformen Tukio presenteras i veckan en serie livemixar med några av Skandinaviens mest tongivande kreatörer. Den första upplagan lanseras på onsdag denna vecka med norska rappsensationen B-Boy Myhre kl. 15.00.

Du hittar spelschemat för Dr.Martens Presents: Reboot med Tukio nedan:

 

Första mixen med B-Boy Myhre kommer att gå live på onsdag den 16e december kl 15.00

Innan han startade sin egna artistkarriär, var B-Boy Myhre en framstående hiphopproducent i Norge och arbetade med några av de största namnen. Han var även DJ för en av Norges mest populära artister, Cezinado. Idag är han mest känd som en väldigt konstnärlig rappare med en enorm auktoritet. Han blev nyligen nominerad till “Årets nykomling” vid P3 Guld som är Norges största musikgala där vinnarna röstas fram av folket.

Andra mixen med L.U:N.A kommer att gå live på torsdag den 17e december

På ett ögonblick gick L.U:N.A från att skapa musik i sitt sovrum till att arbeta med några av de största akterna i Norge. För ungefär en månad sedan släppte hon sin första EP och ses redan som en framstående liveartist, med en nominering på P3 Guld för “Bästa liveartist” som ett bevis för detta.

Tredje mixen med Jeuru kommer att gå live på fredag den 18e december

Jeuru är en artist som är uppvuxen i Queens, New York. Idag är han etablerad i Köpenhamn där han är signad för Sony Danmark och 2018 släppte han sitt debutalbum. Efter att ha gett ut ett par singlar under året håller han nu på att arbeta på sin efterföljande EP.

Fjärde mixen med Laura Lilholt Andersen kommer att gå live på lördag den 19e december

Laura Lilholt Andersen är Aarhus-artisten som är mer känd under artistnamnet “Angående Mig”. Hon visar mer än gärna sin kärlek för att uttrycka sig själv och hon gör det med ett enormt självförtroende, som hon själv säger i sin intervju, “Jag älskar förmodligen allt du kanske hatar med mig”. Efter att hon släppte sin första EP tidigare i år, har hon nu tagit sin plats på den skandinaviska punkscenen.

Femte mixen med Besatt Mag kommer att gå live på söndag den 20e december

Besatt Mag är en Stockholmsbaserad subkulturell tidning som grundades av Miriam och Clara. Miriam är konstnär och dessutom musikartisten Yung Leans syster, medan Clara arbetar som skådespelerska i Köpenhamn. Tidningen har än så länge släppt fem utgåvor och finns tillgänglig i samtliga nordiska huvudstäder. De har också ett eget radioprogram där de pratar om hur livet är för de unga och dumma i Stockholm.

Sjätte mixen med Kamo kommer att gå live på måndag den 21a december

Kamo är Studio Barnhus-signerade bandet ‘Off The Meds’ ledande MC. Deras nysläppta debutalbum har fått beröm och erkännande från exempelvis inflytelserika The Fader och DUMMY Mag. Bandet kategoriseras som ett techopojkband, vilket innebär att Kamo kan ses som technos motsvarighet till Justin Timberlake.

 

Mer info kring live-eventet hittar du här!

Missa inte att Dr. Martens nyligen lanserade ett samarbete med MASTERMIND WORLD - vilket blev det sista från deras 60-årsjubileum. Läs mer här!