Drake & 21 Savage släpper sitt första gemensamma album 'Her Loss'

Två av rapmusikens klarast lysande stjärnor genom tiderna förenas på Her Loss.

Superstjärnorna Drake och 21 Savage samarbetade första gången på singeln ”Sneakin” och nu, sex år senare, har duon valt att slå samman sina krafter för ett helt album – Her Loss. Efter att artisterna avslöjade albumet i musikvideon för deras billboardetta ”Jimmy Cooks”, från Drake’s sommaralbum Honestly, Nevermind sköts projektet upp en vecka men är äntligen här. 

Över albumets 16 spår varvar 21 och Drake varandra med verser vars texter ofta domineras av att skildra duons exklusiva livsstilar, deras relationer och allt drama som medföljer. Som på majoriteten av Drake’s album sköter Noah ‘’40’’ Shebib en stor del av produktionen, men är långt ifrån det enda namnet på listan över albumets producenter. Boi-1nda och Tay Kieth bidrar beats till flera låtar, bland annat ”Circo Loco”, där producenterna väver in ett sample av Daft Punk’s hitlåt ”One More Time” i trapbeatet.

När det kommer till samarbetare är Travis Scott’s vers på ”Pussy & Millions” det enda vi hör av någon artist, utöver Drake och 21. Spåret är en av flera låtar på albumet som delats upp i två delar, som separeras med ett beat switch. 

Låten är även delvis producerad av Lil Yachty, vars ad-libs också är strösslade över låtar som ”Major Distribution” och ”BackOutsideBoy”

Som vanligt skiner 21 Savage starkt över Metro Boomin’s mörka trapsound på ”More M’s”, den näst sista låten innan Drake avslutar albumet med en personlig vers på ”I Guess It’s Fuck Me”, i sann Drake-anda.

Lyssna på Her Loss nedan och se vad ni tycker om albumet!