Är "Wah Gwan Delilah" med Drake AI?

Drizzy hörs på en skämtlåt från den mindre artisten Snowd4y på Soundcloud – blandar i Toronto-slang i den klassiska låten

När det amerikanska indiebandet Plain White T’s släppte hitsingeln ”Hey There Delilah” 2005 blev den snabbt deras överlägset mest populära låt och genom åren har den blivit något av en kultklassiker.

Låten har remixats flera gånger och på senare år har AI-covers börjat dyka upp, bland annat med Kanye Wests röst. När Drake hoppade på en Soundcloud-låt vid namn ”Wah Gwan Delilah” under natten till tisdag den 4:e juni svensk tid var det därför många som tvekade på äktheten (om det är AI). Drizzy själv har via Instagram meddelat att han antingen har varit delaktig eller att han åtminstone godkänner det hela, då ha repostade låten och taggade artisten.

Den relativt okända Snowd4y, som i skrivande stund har strax över 200 lyssnare i månaden på Spotify, ligger bakom låten. Det är oklart hur Drake fick tag på låten och artisten, men det verkar som att han likt Drizzy är från Toronto då de utbyter lokalt slang genom låten. En intressant move från Drake om han är delaktig, då det var just denna typ av slang som Kendrick Lamar dissade på ”euphoria”.

”Wah gwan, Delilah? Double date me if you like me
Brought my cro’nem for your bestie
Sorry, he’s wearin’ a shiesty, he’s not beat
It’s just too smokey in these streets”