Alla Drake’s dissar på ’Her Loss’ och meningen bakom dem

Shots fired! Dissar riktade mot Kanye, Megan Thee Stallion med flera.

Drake's senaste album, samarbetet Her Loss med 21 Savage, har väckt starka känslor sedan släppet i fredags. Framförallt eftersom Drake valde att dissa en hel del andra musikartister på plattan. Här är vad han sa, vad det betyder, och svaren han fått.

Megan Thee Stallion 

Dissen: ‘’This bitch lie ‘bout gettin’ shots, but she still a stallion’’

 

Meningen bakom: I denna bar riktad mot Megan Thee Stallion, på låten ''Circo Loco'', kommenterar Drake den mycket omtalade konfrontationen mellan artisten Tory Lanez och Megan, som slutade med att den sistnämnde blev skjuten i foten. Vad Drake anspelar på är teorin att Megan ska ha ljugit om incidenten, och att Lanez därför är oskyldig. 

 

Svaret: Megan har svarat på texten med en rad tweets där hon hårt kritiserar Drake för att välja vad hon anser vara förövarens sida. Lil Yachty, som producerade flera av låtarna på Her Loss har gått ut med att Drake egentligen inte syftade på Megan, och att texten i själva verket var en generell diss mot kvinnor som ljuger om skönhetsinjektioner. Drake själv har inte kommenterat kritiken. Nedan kan ni läsa Megan’s inledande tweet.

Kanye West

Dissen:‘’Linking with the opps, bitch, I did that shit for J Prince/Bitch I did it for the mob ties’’

 

Meningen bakom: Efter en kortvarig vapenvila är Drake och Kanye återigen fiender, med anledning av en rad på låten ''Circo Loco'', där Drake refererar till Kanye som ‘’the opps’’, en förkortning för ‘’the opposition’’, alltså fienderna. Vad han syftar på är återföreningen med Kanye 16 november förra året, som organiserades av skivbolaget Rap-A-Lot’s VD, J Prince, som även äger ett streetwear-märke vid namn Mob Ties. Drake’s kommentar tyder på att han inte hade något egentligt intresse att reparera vänskapen med Kanye, men gick med på att ses för J Prince’s skull. 

 

Svaret: I vanlig Kanye-spirit tog det inte lång tid innan ett svar dök upp på Twitter, men denna gång verkar det som om Ye valt ett aning mer fredligt tonläge än han gjort i tidigare anfall mot Drake. Läs Kanye’s svar nedan. 

Ice spice

Dissen: “She a ten tryna rap, it’s good on mute’’

 

Meningen bakom: På spåret ''BackOutsideBoyz'' skämtar Drake om en kvinna vars rappande låter bättre om volymen är på noll. Fans spekulerar att texten är riktad mot Ice Spice, som sågs med Drake kort efter hennes genombrott med den virala singeln ''Munch (Feelin’ U)''.

 

Svaret: Det är oklart om texten är specifikt riktad mot Ice Spice, men hittills är hon den enda artisten som svarat på den, då hon skämtade om situationen med en tweet.

DRAM

Dissen: ‘’Tried to bring the drama to me, he ain’t know how we cha-cha slide’’

 

Meningen bakom: Ice Spice är inte den enda som får skott avfyrade mot sig på ''BackOutsideBoyz'', Drake har även DRAM i sikte. När Drake släppte hitlåten ''Hotline Bling'' år 2015 var DRAM snabb med att peka ut singelns likheter med artistens egna låt ''Cha Cha'', och uttryckte sedan känslor av att ha blivit kopierad av superstjärnan. Med en slug referens till spårets titel och artistens namn antyder Drake att beefen var mer än vad DRAM var förberedd på.

 

Svaret: DRAM har svarat med en video där han medger att Drake’s livvakter hoppade på honom, men kallar rapparen ”a bitch” för att inte själv delta i slagsmålet. Nedan hittar du länken till hela videon. 

Alexis Ohanian

Dissen: ”Sidebar, Serena, your husband a groupie

               He claim we don’t got a problem but

               No boo, it is like you coming for sushi

               We might pop up on ’em like Suzuki”

 

Meningen bakom: Alexis Ohanian är gift med tennisproffset Serena Williams, som Drake enligt rykten tidigare har dejtat. Dissen på ''Middle of the Ocean'' kom som en överraskning, eftersom det inte verkar ha funnits någon direkt anledning eller provokation som motiverat den.  

 

Svaret: Ohanian, som framförallt är känd som en av webbplatsen Reddit’s medgrundare, svarade Drake i en tweet, där han förklarar att han inte ser det negativa i att vara en groupie åt sin fru. 

Om du vill läsa mer om Drake och 21 Savage's nya album kan du göra det här!