Husbyartisten släppte idag, sitt album Flawless, som är lika mycket av ett uttalande som ett ärevarv för rapparen som har sett sin profil bli starkare och starkare under de senaste två åren. Han har under de åren gått från en lokalfavorit till att bli en av landets mest omtyckta, och Flawless blir definitivt ännu ett steg i rätt riktning.

Direkt efter debutalbumet No Hasta Mañana 2 som släpptes tidigare i år, började jobbet på Flawless. Ett 14-spårigt album med ett blandat innehåll av teman och motiv, där Dree Low hävdar sig själv och sin plats i game:et, skriver en lovsång till sin självständighet i "PIPPI" (döpt efter allas kära Pippi Långstrump!) och även (om än motsägelsefullt) problematiserar pengar och ifrågasätter exakt vad de kan tillföra till ens liv. Dree Low tar även upp den omtalade incidenten då han i somras vägrade dela scen med polisen som uppmärksammades i Expressen. 

"De gillar mig i Mitt I men hatar i Expressen/ Inget som var viktigt förtalar mig i pressen/ Pull upp med en stikki får dom att håll käften/ Gå fråga Blizzy, hatar att vara känd"

Albumet gästas av några av landets största namn som Einár, Aden & Asme, 1.Cuz, Thrife, nykomlingen P, och Dree Lows självklara arbetspartner Adel, där de två påvisar samma kemi och förmåga att komplettera varandra i låtarna "Santa Lucia" och "Kapabel 2". Matte Caliste, DnoteonDaBeat Manny Flaco och Le Winter är några av producenterna som står bakom albumets beats, och de följer allihopa en viss stil och knyts samman av en och samma röd tråd: Dree Lows känsla för vad som han låter bäst över.

I albumet är Dree Low mer självsäker än någonsin och diskuterar sitt nya utgångsläge som fan-favorit i den svenska rapscenen, och allt görs med en sådan pondus som kommer från en artist med en klar vision över sitt skapande och en tro på det han står för. I albumet testar Dree Low flera flows och förfinar det han redan kan, och resultatet blir ett tillfredsställande album från en artist som verkar ha hittat receptet bakom framkallandet av hans bästa identitet. Att skapa något flawless verk är en önskedröm, kan man tycka, men Dree Lows försök att visa sitt bästa jag kommer nog få många fans att inse hans storhet på den svenska hiphop-scenen. 

Lyssna på Flawless nedan!