Dree Low släpper sitt debutalbum "No hasta mañana 2"

10 spår och gästinhopp av Yasin, Adel & 1.Cuz

Det här länge pratats om att Västerort i Stockholm dominerat den svenska hiphop-scenen det senaste året. En av de artister som bidragit till den succé är Dree Low. Förra året släppte han singlar som ”Övervakning”, ”Oj Oj Oj” och ”Hyenor” innan han följde upp det med sin hyllade EP No hasta mañana som bestående av fem spår. Nu bara ett halvår senare släpper han uppföljaren och sin första fullängdare No hasta mañana 2.

Albumet består av totalt 10 spår med inhopp av 1.Cuz, Adel och Yasin som hoppade på ”Fram” som släpptes förra veckan. Dree Low har gjort sig populär för sin unika röst och sitt egna flow, och det är inget undantag i No hasta mañana 2. Bakom produktionerna tar han hjälp av Matte Caliste, Straynané och DNote som producerat ”Kapabel”. Precis som fansen blivit vana med när det kommer till Dree Low, så levererar han ett album fyllt med bangers. På ”Out of my face” med 1.Cuz levererar de båda vad som lär bli albumets hetaste spår.

”Om du fastnar du är kvar, varje dag det är samma sak, mannen alla vi har val, jag är inte glad förrän morsan min mår bra”

Även i singeln ”Så här” skruvar Dree Low upp tempot och rappar om hans framfart i industrin och hur rappare ’lånat’ hans flow ”Dom lånar mitt flow, man tror jag är Lendo, jag skrattar så mycket jag skickar hem dom”. Genom låtarna hör vi även några klassiska referenser till kända fotbollspelare, något som blivit allt vanligare inom svensk hiphop sedan Abidaz släppte ”Diego Costa” 2015.

Dree Low bevisar återigen att han kan rappa, sjunga samt anpassa sig till olika teman och sound. Egenskaper som i slutändan leder till att han behöver minimalt med gäster i sina spår. Vid släppet av No hasta mañana 2 så skrev Dopest ”om utvecklingen fortsätter i samma takt lär han bli ett stort utropstecken i Sverige nästa år”. Dree Low är inte längre ett utropstecken, rapparen har tagit klivet ur skuggan och med sitt album levererar han en solid uppföljare till vad som var en av fjolårets starkaste projekt.

Lyssna på No hasta mañana 2 nedan och spana in videon till ”Out of my face” ovan!