Dree Low släpper sin EP ”No hasta mañana”

Fem spår med inhopp av Aden och Asme

Även om rapparen Dree Low varit med i ett par år, är det inte förrän i år som karriären kommit igång på riktigt. Redan 2016 gästade han Yasins EP Allstars på "Mina trakter" ihop med Z.E och Jaffar Byn.

Det var när han förra året släppte succésingeln "Hoodparty" från debut-EP:n Jet som i France samt "För laxen" med Z.E och Blizzy som det tog fart för Dree Low. Låtarna följdes upp med "Långt ifrån samma", producerad av Hasti B. Sedan dess har Dree Low varit en del av Väserorts-comeback på den svenska musikscenen. Förutom sina egna låtar b.la. gästat Blizzys debutalbum SELFMADE, Imenellas Moves (Remix), PARA (REMIX) samt några spår ihop med vännerna K27 och Adel.

Förra månaden gav han ett smakprov i form av den första singeln "Hyenor" från hans andra EP No hasta mañana. I helgen släpptes EP:n som består av 5 spår och inhopp av den glödheta Göteborgsduon Aden & Asme, som får varsitt gästspel i låtarna "Öga för öga" och "Tänk noga".

Med produktioner av b.la. Matte Caliste och Straynané lyckas Dree Low ännu en gång leverera fem bangers vilket gör EP:n till en av de starkare i år. Dree Low har en unik förmåga att rappa om seriösa ämnen i vardagen på ett catchigt sätt, en förmåga som även Aden och Asme besitter. Samarbetet blir därför en perfekt matchning och låtar som "Öga för Öga" går på repeat. Även om de situationer och ämnena Dree Low tar upp i låtarna inte är nya, gör Husby-rapparen det på sitt egna sätt med sin unika röst och flow vilket leder till att han sticker ut från många andra rappare.

Trots att hans första EP Jet som i France (2017) levererade tre relativt stabila spår därbland "Hoodparty" så blir det tydligt att Dree Low utvecklats enormt på mindre än ett år. Han har gått från doldis till ett stort löfte i Sverige. Om utvecklingen fortsätter i samma takt lär han bli ett stort utropstecken i Sverige nästa år.

Lyssna på No hasta mañana nedan och spana in videon till "Tänk Noga" regisserad av Mogz ovan!