Dree Low, Fricky, Guleed och Jelassi coachar nya talanger i ”Nästa Nivå 2020”

Fyra utvalda talanger får åka till Sydafrika för att spela in musik i Red Bull Studios med varsin coach

Sedan 2013 har talangprojektet Red Bull Nästa Nivå inspirerat och guidat blivande artister under mentorskap av landets främsta inom hip hop och R&B. Nu är det åter dags och 2020 är det independent-artisterna Fricky, Jelassi, Guleed och Dree Low som med sina producenter coachar varsin talang. De utvalda talangerna kommer också att få spela på Lollapalooza i Stockholm i juni. Ansökan öppnar den 20 januari 2020.
"Jag började hänga i studios när jag var typ 16 och lärde känna folk, men det var först när jag träffade min producent Nisj som jag berättade att jag också ville göra musik. Jag behövde någon som fattade och lyssnade på mig och när jag träffade honom släppte liksom allt. Red Bull Nästa Nivå är en chans för mig att kanske kunna ge den känslan till någon annan" säger Jelassi.
Red Bull Nästa Nivå är projektet där några av landets främsta artister tillsammans med New Black ger en unik möjlighet för unga aspirerande talanger att utvecklas. Projektet har sedan starten vuxit till ett av Sveriges största talangprojekt med mentorskap av etablerade artister och producenter. Senaste projektet ägde rum 2018 då över 800 ansökningar kom in.
"Vi har alltid strävat efter att ligga i framkant. Det finns en naturlig relation mellan New Black och svensk hiphop, med Red Bull Nästa Nivå får vi möjlighet att möta framtiden lite tidigare. Det ska bli fantastisk kul att få följa dessa blivande stjärnor och deras mentorer" säger Andreas Ramos Undén, VD och medgrundare på New Black.
I år är alla mentorer och deras team oberoende och ger ut sin musik utanför dom stora skivbolagen och därför är det även självklart att årets talanger kommer ge ut sina låtar via musikdistributören Amuse.
"Att släppa musik är lättare än någonsin, men det är lätt att tappa bort sig själv i musikindustrin. Projekt som Red Bull Nästa Nivå är sjukt viktiga, där man kan lära sig av varandra. Det finns så mycket jet talang ute i Sverige just nu, ser fram emot att upptäcka mer under våren" säger Dree Low.
I år går resan till Kapstaden i Sydafrika känt för sitt vibrerande kulturliv, kritvita stränder och dramatiska berg. Musikaliskt har den afrikanska udden genom historien levererat idel spännande hybrider; Kwaito, Amapiano, Gqom och Afrobeat är alla exempel på musik som spelat en stor roll och till viss del härstammar från den afrikanska udden.
Väl i Kapstaden kommer de fyra utvalda talangerna att spela in musik i Red Bull Studios, delta i föreläsningar och guidas av sin mentor mellan den 21-29 mars 2020. Resultatet kommer kunna följas på Youtube och sociala medier under våren.
Som en extra bonus kommer även talangerna att få göra ett gig på Lollapalooza Stockholm i juni 2020. Den som vill ta chansen och försöka ta en plats i Nästa Nivå 2020 kan ansöka med ett filmklipp på sig själv när ansökan öppnar den 20/1.