'Dune: Part Two' högst rankad på IMDB någonsin

Den episka uppföljaren med Timothée Chalamet & Zendaya har inte ens släppts – ändå slår den klassiker som "Gudfadern"

Sci-fi äventyret Dune: Part Two har biopremiär i Sverige imorgon onsdag, den 28:e februari. Detsamma gäller för resten av världen, men ändå har filmen lyckats ta sig in på filmdatabasen IMDB:s lista över de bästa filmerna någonsin. Rankningen avgörs på användarbetyg och filmen är just nu den högst rankade filmen någonsin, över klassiker som Gudfadern och Nyckeln Till Frihet.

Detta sak dock tas med en rejäl nypa salt. Dune: Part Two har inte ens haft premiär, men likt andra filmer som ännu inte haft premiär eller rent av aldrig släppts fick den en sida på IMDB långt innan release. Filmens betyg har alltså kunnat boostas artificiellt av positiva recensioner från fans som vill se den som nummer ett, ett problem som drabbat sidan tidigare inför releaser av filmer som Oppenheimer & Barbie.

Under tisdagseftermiddagen, efter bara några dagar på toppen, verkar dock IMDB ha åtgärdat problemet då filmen nu inte längre förekommer på deras Top 250-lista. Om den faktiskt tar sig upp till toppen igen efter den officiella releasen återstår att se.