Se alla nyheter till karriärläget i EA SPORTS FC 24

Huvudpelaren i alla fotbollsspel har fått sig en real make-over för detta år, vilket även gäller spelarkarriären

Det är augusti, vilket innebär att det är knappa två månader kvar tills EA SPORTS FC 24 släpps lös på konsoler och PC. EA:s första spel sedan uppbrottet från FIFA har redan slagit på den stora trumman när det kommer till gameplay-nyheter, men nu är det dags att rikta strålkastaren mot karriärläget.

På EAFC 24 har karriärläget fått sig en upphav med nyheter, främst för de som vill kliva in i tränarens skor, men även för de som uppskattar den tidigare underskattade spelarkarriären. Vi har samlat det största nyheterna här nedan:

Totalt tränarsystem

Som tränare kan du nu vara involverad i alla större klubbeslut oavsett om du fattar dem själv eller delegerar dem till dina kunniga medarbetare. Genom att anställa en ny experttränare kan du förvandla hela din klubb och dess fotbollsfilosofi, vilket du även känner av på motståndares tränarstilar.

Taktiska visioner är den nya grunden för speltaktik och utgår från förinställda spelaranvisningar och taktiker.De flesta av inställningarna är därför ganska flexibla, men det finns huvudinställningar för varje taktisk vision som inte kan ändras. Du kan till exempel inte spela kontringsfotboll utan att ställa in din målchansuppbyggnad på ”Offensiva löpningar”, och du kan inte använda kantspel utan att låta dina kantspelare hålla till extra långt ut på kanterna. Om du inte vill använda någon av de färdiga sju taktiska visionerna kan du skapa en anpassad. En befintlig taktisk vision som får sin huvudinställning ändrad klassas också som anpassad.

Matchförberedelser

Att förbereda ditt lag inför nästa motståndare är en viktig del av spelet oavsett vilka lag som är inblandade. Därför har EA gjort om hela matchdagsupplevelsen för att bättre spegla det beslutsfattande och förberedande arbete som utförs i verkligheten inför varje match. I det nya matchdagsnavet hittar du rapporter före avspark, särskilda träningspass och presskonferenser som kan hjälpa dig att övervinna nästa motståndare. Du kan till exempel ta reda på din motståndares svaghet och träna en speciell spelare i ditt lag inför matchen för att utnyttja situationen.

Spectator-läge

Ända sedan möjligheten att snabbsimulera matcher lades till för flera år sedan har möjlighet att kolla på sina matcher i ett "spectator-mode" varit efterfrågat. Nu är det äntligen här.

Via taktikvyn kan du se matchen ur olika vinklar. Du kan till exempel följa en specifik spelare eller få ett fågelperspektiv över allting. Om du verkligen vill känna dig som att du står i tränarens skor kan du till och med kolla på matchen från sidlinjen strax bakom tränaren.

Du kan ändra vy medan matchen pågår utan att behöva pausa.  Du kan också göra snabba taktikändringar och byta matchplan under spelets gång.

Atmosfär (endast next-gen)

EA har sedan införandet av PS5 och Xbox Series X jobbat mycket med "Dynamiska Ögonblick", där målgester, titelvinster och andra avgörande moment blir mäktigare. I EAFC 24 har de lagt till tre stora nyheter:

  • I samarbete med Ballon d’Or visar vi Ballon d’Or-galan i spelet där världens bästa spelare prisas. Känn spänningen när din spelare får världens mest prestigefyllda individuella fotbollspris.
  • Efter varje säsong där du vunnit minst en titel får ditt lag en bussparad där alla vunna pokaler visas upp.
  • Utmärkelserna "Årets tränare" och "Säsongens spelare" kommer att delas ut till vinnarna på extravaganta galor. Ta hem priset själv efter en enastående säsong eller sitt i publiken och applådera när någon av dina medspelare tar hem utmärkelsen.
  • En rad nya cutscenes är införda både innan, under och efter matchen. Från arenan och omklädningsrummet till träningsplanen och staden.

Spelarkarriären

Spelarkarriären får sig äntligen ett stort lyft i EAFC 24. Spelaragenter introduceras för att helt ändra om din resa genom karriären, då den hjälper dig att förstå dina mål, förklara dina möjligheter och nå din drömklubb genom att forma din egen karriärbana. Du tilldelas mål att uppnå för att kunna förnya kontraktet med din första klubb, eller för att skapa intresse på marknaden och tvinga iväg en flytt till världseliten. Når du inte upp målen, riskerar du å andra sidan att bli utlånad eller till och med kontraktslös.

Med spelstilar i spelarkarriären kan du skapa en egen unik spelare, både på och utanför planen, då du nu kan förhandla kontrakt mer detaljerat och använda din lön till att ändra din personlighet.

Den nya fokuskameran sätter din spelare i centrum genom att följa med i viktiga moment. Precis som i tränarkarriären har du nu även möjlighet till att vinna och fira nya priser!

EA SPORTS FC 24 kan förbokas nu till PlayStation®5, Xbox Series X|S, PlayStation®4, Xbox One och PC. Spelet släpps den 29:e september, mer nyheter kommer att avslöjas under tiden innan release så håll utkik på dopest.se för fler nyheter!