Då släpps hela TOTY i packs på EA SPORTS FC 24

Två startelvor med världens bästa spelare från 2023 på herr- respektive damsidan – se hela laget här

Efter en stor omröstning bland fans började äntligen årets lag, Team of the Year (TOTY), att släppas i spelet EA SPORTS FC 24. Detta inkluderar för första gången någonsin damernas TOTY, som tillsammans med elva herrspelare hyllar de allra bästa spelarna under 2023. Eventet teasades genom en trailer föreställandes Erling Haaland, som spåddes en plats.

När röstningen avslutats var de spelare som fick flest röster Alexia Putellas som förekom i 84 % av alla damlag och Real Madrids Jude Bellingham som förekom i 74 % av alla herrlag. Topp 3 avrundades av Kylian Mbappé (66%) och Virgil Van Djik (66%) på herrsidan och Aitana Bonmatí (77%) och Caroline Graham Hansen (66%) för damernas elva.

”Det är en ära att vara en del av Team of The Year Final XI tillsammans med några otroliga spelare. Att vinna ett pris som röstas fram av fansen betyder mycket, jag uppskattar verkligen alla som röstade, tack!”, säger Manchester Citys forward Erling Haaland.

”Det är otroligt att bli erkänd av fansen och vara bland några av världens bästa spelare. Att vara en del av det första Årets damlag är en enorm ära som jag är mycket stolt över”, säger den tvåfaldiga Ballon d’Or Féminin-vinnaren Alexia Putellas.

Herr- och damanfallarna samt mittfältarna släpptes i packs under helgen mellan den 19:e och 21:e januari. Försvarare & målvakter släpps under tisdagen den 23:e januari för att göra hela uppställningen komplett. Samtidigt som spelarna kommer ut görs även speciella TOTY-ikoner tillgängliga, bland annat i TBU-utmaningar.