• Foto: Mark Robinson för EA SPORTS.
  • Emma Hayes, tränare för Chelseas damlag. Foto: Mark Robinson för EA SPORTS.
  • Foto: Mark Robinson för EA SPORTS.

EA SPORTS investerar i den lokala fotbollen

Ska främja fotbollsgemenskapen i samhällen runt om i världen, bygger fotbollsplaner för att ge plats åt framtidens spelare

EA SPORTS avslöjade nyligen sitt projekt FC FUTURES, en plan för att på ett meningsfullt sätt investera i fotbollsgemenskapen på global nivå, samtidigt som man utvecklar möjligheten till att spela för alla. 

Detta ska göras under en (till en början) treårig plan, som kommer att innefatta investeringar i flera olika fotbollsprojekt på lokal gräsrotsnivå. Med detta vill man främja unga spelare som behöver fler och bättre möjligheter till att spela sporten de älskar. Detta är en del i den bredare nysatsningen spelföretaget gör med sitt nya varumärke EA SPORTS FC, som kommer att genomsyra alla deras fotbollsprojekt efter att nyligen ha skilts åt med FIFA.

"EA SPORTS FC är en symbol för en positiv framtid för fotboll, och den framtiden kommer att bygga på att ge unga människor tillgång till de verktyg som krävs för att följa sina drömmar", säger David Jackson, vice president för marknadsföring på EA SPORTS.

Investerinsplanen kommer att innefatta tre huvudsakliga komponenter:

  • FC FUTURES kommer att bygga ett allmänt tillgängligt onlinebibliotek med träningsmetoder, producerat på fem språk, som kommer att finnas tillgängligt senare i år för unga spelare och communitytränare att se online och använda för sina träningsplaner.
  • FC FUTURES att ge communityn tillgång till fotboll genom att stödja skapandet och renoveringen av fotbollsplaner. Något man underlättar genom att samarbeta med stiftelser, förbund och ligor.
  • Slutligen kommer FC FUTURES att investera i fotbollsutrustning i form av bollar, västar, konor och annan nödvändig utrustning. Något som kommer att delas ut till samhällen globalt.

Ian Wright på den nya arenan döpt efter honom. Foto: Mark Robinson för EA SPORTS.

Ett första steg i projektet är bygget av "Rocky & Wrighty Arena" i London, en fotbollsplan uppkallad efter de legendariska Arsenal-spelarna David Rocastle (1967-2001) och Ian Wright. På invigningen såg vi även London-profiler som Emma Hayes, tränare för framgångsrika Chelsea FC dam.

"Jag är extatisk över att kvinnor och underrepresenterade talanger får de resurser som många av oss inte fick. FC FUTURES är ett fantastiskt sätt att ge möjligheter för nästa generations fans att utforska och utveckla sin passion för fotboll, och det gör mig stolt över att vara en FC FUTURES-ambassadör. Jag tror att sådana investeringar har kraften att förändra liv.”, sa Emma Hayes på invigningen.

Kika in videon från när Ian Wright invigde arenan!