EA Sports UFC 5 får trailer + release datum

Det årliga MMA-spelet kommer för första gången dela spelmotor med EAFC & Battlefield, se alla nya funktioner & fighters här

tre

För första gången har spelet utvecklats med motorn Frostbite (används i EAFC, Battlefield m.m), vilket möjliggör det nya Real Impact systemet. Dessutom presenteras Israel Adesanya, Alexander Volkanovski och Valentina Shevchenko som de nya frontfiguerna.

Upplev realistiska slag-för-slag-skador med hyperprecision när alla fighters realistiskt tröttnar och skadas under en fight. Känn kraften i varje slag med mer än 64 000 möjliga kombinationer av ansiktsskador, som tillsammans med ett nytt partikelsystem ger en ny dimension till blod och svett i oktagonen.

"UFC 5 fångar all den svett, blod och engagemang som krävs för att vara framgångsrik i oktagonen. Tro mig, den nivå av inlevelse som EA SPORTS har återskapat med det här spelet är den ultimata representationen av sporten", säger frontmannen Alexander Volkanovski.

Nedan följer fem av de största nyheterna utöver Real Impact:

  • Filmisk K.O.-repris: Cinematic K.O.-repriser visar matchavslut med intensifierade bilder och ökad spänning. De presenteras i super slow motion med filmiska vinklar och ljussättning.
  • Läkarkontroller & stopp: En anmärkningsvärd skada kan få domaren att pausa matchen för en läkarinspektion vid ringside. Misslyckande att anpassa sig och skydda skadan från ytterligare skador kan även det leda till ett läkarstopp, vilket introducerar strategiska situationer som spelare behöver navigera när pressen är hög.
  • Nya slag & slagreaktioner: Nya slaganimationer efterliknar tunga slagmän, professionella kickboxare och mycket mer. Vilket även plussas på med nya rörelsevariationer för ground and pound-armbågar, snurrattacker, kroppsslag och vadsparkar.
  • Sömlösa underkastelser: Förnyade "Seamless Submissions" utökar det befintliga grappling-systemet med snabbare animationsövergångar och borttagning av det "mini-game" som krävdes för en takedown förut. Grapple Assist hjälper nybörjare, medans veteraner får möjligheten att utforska djupare lager av taktik.
  • Fight Week & Alter Egos: Upplev en förnyad live-tjänst med funktioner som Fight Week och Fight Picks som är knutna till verkliga UFC events. Alter Egos är helt nya versioner av toppkämpar som fångar autentiska karriärdefinierande ögonblick och ger alternativa utseenden samt tillhörande förmågor för att sätta en twist på redan etablerade storys.

EA Sports UFC 5 släpps den 27:e oktober och kommer att vara tillgängligt för PlayStation 5 samt Xbox Series X|S. Du kan spana in den första trailern på Youtube ovan!