• Foto: EA

EA utvecklar ”Black Panther”-spel

Nya studion Cliffhanger Games kommer att ta Wakanda till spelvärlden för första gången, EA förklarar vad vi kan förvänta oss

I samband med 57-årsjubileet av Black Panthers seriedebut i juli 2023 avslöjar EA Games att deras nya, Seattle-baserade studio Cliffhanger Games arbetar på ett single-player Black Panther-spel i samarbete med Marvel Games. Målet är att bygga en expansiv och reaktiv värld som ger spelare möjlighet att uppleva hur det är ta sig an rollen som Wakandas beskyddare, Black Panther, i olika uppdrag.

Marvel Games har bland annat tidigare arbetat på de framgångsrika Spider Man-spelen och genom Cliffhanger Studios får de erfarenhet från hela spelbranschen. Under ledning av Kevin Stephens från Monolith Productions som ligger bakom "Middle-earth: Shadow of Mordor", har studion fört samman skickliga talanger med veteraner från ledande varumärken som Halo Infinite, God of War och Call of Duty.

"Vi är fast beslutna att ge fansen en definitiv och autentisk Black Panther-upplevelse, som ger dem mer handlingsutrymme och kontroll över sin berättelse än de någonsin har upplevt i ett berättelsedrivet videospel. Wakanda är en sandlåda för superhjältar, och vårt uppdrag är att utveckla en episk värld för spelare som älskar Black Panther och vill utforska Wakanda lika mycket som vi gör", säger Kevin Stephens.

Spelet är hittills bara i sitt tidigaste stadie, så det finns varken videos, bilder eller information om release-datum att tillgå. Däremot utlovar EA att fans kommer att uppdateras kontinuerligt under spelets utveckling, så se till att hålla koll på dopest.se för mer nyheter om Black Panther: The Game framöver!