Efter skandalkyssen – Spaniens ordförande stannar

Luis Rubiales skapade rubriker när han kysste spelare på munnen & tog sig för skrevet under landets VM-firande

Under Spaniens VM-guldfirande efter finalen mot England hamnade spanska fotbollsförbundets president Luis Rubiales i blåsväder, då han forcerat kysste anfallaren Jennifer Hermoso på munnen.

Därefter har det varit många turer kring förbundet, som kritiserats hårt i media. Till en början såg det ut som att spelaren och presidenten gemensamt spelade ned händelsen i ett pressmeddelande, men det visade sig snabbt att spelarens kommentarer var skrivna av förbundets pressavdelning.

Under fredagsmorgonen uppgavs det först att Rubiales skulle avgå från sin post som president, enligt uppgifter till El País och El Mundo. Detta vände dock snabbt under eftermiddagen då Rubiales uttalade sig till Reuters, han avslöjade där att han stannar på sin post men medgav att han ångrade sitt beteende. Samtidigt uppger att han är villig att ”gå till domstol för att rentvå sitt namn".

"Skulle en puss i samförstånd få bort mig? Jag kommer aldrig att ge mig, säger Rubiales och påstår att han utsatts för en häxjakt", sa Rubiales på ett internt möte enligt uppgifter till TT.

Vidare fortsatte den 46-årige presidenten sin rant genom att kalla veckans fördömanden från politiker och klubbar för ett försök till ”publikt mord” på honom. TT meddelar även att FIFA öppnat en utredning mot Rubiales för incidenten. Förutom kyssen har Rubiales även fått kritik för att ha tagit sig för skrevet under samma kväll. Då befann han sig på hedersläktaren, i närheten av Spaniens drottning Letizia och den 16-åriga prinsessan Sofia.

"Jag vill be om ursäkt för det som hände i ett ögonblick av eufori. Jag var så känslosam och förlorade kontrollen", säger han