• Foto: drethemayor via Instagram
  • Foto: sockjig via Twitter
  • Foto: mrdeanwalker via Instagram

Efter två års väntan: Fear of God x adidas visas upp

Grundaren Jerry Lorenzo skrev på för de tre sträcken under 2020, nu visas äntligen det första resultatet av deras samarbet

I slutet av 2020 avslöjade Jerry Lorenzo och hans Fear of God ett långvarigt samarbete med adidas. Bland annat skulle Lorenzo ansvara för kreativa- och business-strategier för adidas Basketball - samt kicka igång dottermärket Fear of God Athletic.

Samarbetet skulle till en början grunda sig i basket och träningskläder. På en match med Los Angeles Lakers under 2021 visade Lorenzo upp en outfit från sin förväntade kommande kollektion. Vi fick se honom bära en gull hoodie med blå adidas x FoG branding och tidigare under året hade även en toffla teasats av Lorenzo.

Utöver dessa två smygtittar var det dock väldigt tyst från det efterlängtade samarbetet. När vi nu äntligen får en första officiell titt på FOG x adidas kan vi konstatera att visionen verkar ha ändrats en hel del under sin tid bakom ridån.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av JERRY LORENZO (@jerrylorenzo)

Det var under lördagskvällen den 22:e april 2022 som Fear of God höll sin senaste runway, vilken Jerry Lorenzo som vanligt delade med sig friskt av på sin Instagram. Bland modellerna syntes kappor med tre streck-bälten, väskor med adidas-logotyper och framför allt: En sneaker.

De var sparsamt med vinklar på skon från Lorenzos och FOGs egna kanaler, men som tur är har det dykt upp mer detaljerade bilder på Instagram och Twitter. Skon har skymtats i två färger, en svart/vit och en grå/vit. På tån står "adidas" skrivet, men de tre strecken är även med på skons sida genom en typiskt abstrakt FOG-tolkning, där loggan flyter upp från sulan upp mot snörningen.

Kollektionen har ännu inte fått ett releasedatum eller en officiell lookbook, så se till att hålla utkik på dopest.se framöver för mer info!