Foto: Pressbild

Mordet på Einár förblir olöst – Polisen ger upp

Därför läggs fallet ned

Två år efter mordet på Nils "Einár" Grönberg läggs nu ärendet ned, det bekräftar Expressens reporter Fredrik Sjöhult efter att ha talat med mordutredare kopplade till fallet.

”Ärendet kommer inte att gå till åtal. Det gäller ett mord och vi har haft ett avslutningssamtal med anhöriga samt informerat dem att ärendet kommer att gå vidare till ”kalla fall”, så skriver Polisen i ett meddelande till Tingsrätten.

Anledningarna ska enligt utredarna vara många, bland annat brist på vittnesmål samt att den enda personen som var misstänkt för medhjälp till mord själv mördades i slutet av 2022. Fredrik Sjöhult redogör för hur ärendet, som beskrevs som "kallt fall" redan i somras, inte längre kommer att gå vidare.

"Om något vittne skulle höra av sig vore det ändå omöjligt att kontrollera sanningshalten i uppgifterna eftersom teleoperatörerna inte är tvingade att spara uppgifter om var mobilanvändare varit längre än sex månader", skriver Sjöhult efter samtal med utredare.

På årsdagen för Einárs mord, lördagen den 21:e oktober, hedrade Nils Einár Grönberg Foundation hans minne med en minneskonsert på Fryshuset i Stockholm. Du kan läsa mer om det HÄR.