Einár fortsätter succén med sitt debutalbum ’Första Klass’

Det efterlängtade debutalbumet är här och gästas av ADAAM och K27

Den 16-åriga Nils Einár Grönberg har tagit landet med en storm. På rekordkort tid gick han från okänd till att toppa Spotifylistorna och singellistan i Sverige - det är dock enbart början. Framgångssagan inleddes med "Katten i trakten" som släpptes i januari och som i skrivande stund streamats mer än 17 miljoner gånger på Spotify. Tidigare i veckan stod det klart att han kommer stå på scen under SMASH x Stadion. Nu sex månader senare nämns han som en av landets största och nu är det efterlängtade debutalbumet Första klass släppt.

Debutalbumet består av totalt nio spår med blandade produktioner av producenter som HvonGucci och PreGame. Bortser vi de tidigare singlarna "Katten i trakten", "Fusk" och "Rör mig" så är bjuds vi på sex nya spår. I albumet fortsätter Einár på samma stuk som tidigare med de ofiltrerade och ocensurerade texterna. En av låtarna har döpts till "F mitt X" där Einár från start går hårt åt sitt ex. Det blir tydligt att han trots sin räckvidd inte censurerar sig eller håller tillbaks i sina texter, och trots att låten är något 'kontroversiell' kommer det definitivt bli en låt som många sjunger med i med sin catchiga refräng. I en tidigare intervju med Expressen avslöjade Einár att han kommer att släppa något där han rappar snabbt. Vilket vi får höra i b.la. "Röda sulor", vilket återigen blir ett kvitto på hans skicklighet och musikaliska talang. Ännu mer imponerande är det att han förutom K27 i den tidigare släppta "Fusk" enbart har vännen ADAAM med sig som gästinhopp. Ett bevis på att Einár inte behöver stora gästinhopp för att bli störst, vilket som utåt är ett genialiskt drag för 16 åringen.

Hela albumet blir ett stort långfinger till media och industrin. Einár visar att han inte behöver ett PR-team, skivbolag eller push från media för att bli störst. Albumet är ett stort kliv fram, inte bara för Einár utan för svensk hiphop. En 16-åring har på egen hand förändrat hela industrin och oavsett hur mycket man försöker blunda för det, så är detta början på något stort, både för Einár och hiphop-industrin. Med sin unga ålder och ett debutalbum är det inget frågan om succén kommer att fortsätta utan mer om hur långt han kan gå.

Lyssna på Första Klass nedan och spana in videon till "HIP HOP" ovan.