Foto: Amir Golzari

Einár ger svar på tal på ”Sätter Dom På Plats”

”Okej det är dags nu jag vill prata ut”

Rapparen Einár är tillbaka med en ny singel som teasats ett flertal gånger under de föregående månaderna. Den går vid namn "Sätter Dom På Plats" och har beskrivits som hans sätt att "prata ut", vilket har lett till en stor efterfrågan och nyfikenhet hos fansen. Låten inleds med raden "Okej, dеt dags, det dags, nu jag vill prata ut. Sätta dem på plats, det latch, låt alla vakna nu." Tillsammans med Einárs verser hörs ett samarbete med producenten Straynané, och redan några sekunder in i låten kan det konstateras att det är ett av Einárs starkaste släpp hittills.

På nya singeln switchar han upp soundet och erbjuder en mörkare och hårdare approuch. Einár som oftast sammankopplas med vibiga och positiva produktioner jobbar på nya singeln "Sätter Dom På Plats" med ett mer aggressivt ordspråk och en seriös låttext. Känslan för melodier och catchiga refränger kvarstår dock i hooken, som agerar kontrast mot de kallare verserna. Straynanés fingertoppskänsla blir tydlig när hela låten består av en uppbyggnad som växer och växer mot ett klimax i tempot, vilket får låttexten att sticka ut ännu mer. Detta tillåter även lyssnaren att hålla sig alert genom alla tre verser, där Einár växlar ett snäpp hårdare för varje gång.

"In i klubbarna, de pumpar mig, på varenda ställe
Bror, från orten intill stan, brorsan, enda upp till fjällen
Till och med om oppsen torskar, de hör mig inne i cellen"

Exakt vad låten handlar om vet endast Einár, men några rader blir utstickande och fansen sammankopplar de direkt till händelserna som tog plats förra året, då Einár blev kidnappad. Den tydliga röda tråden genom "Sätter Dom På Plats" är sveket Einár känner till folk runt omkring sig. Flertal gånger hörs rader om hur före detta vänner inte vill se honom lyckas, hur de velat utnyttja honom för makt och pengar, och viktigast av allt - hur de inte har hans rygg när det väl gäller. Det finns även en stark känsla av avundsjuka på hans framgång. Låten avslutas också med en rad som kan skapa diskussioner, nämligen "Shunon vill se mig dödad, men shunon han var min vän en gång."

"Jag knulla hela Sverige, nåt som de aldrig har gjort
Den mest streamade artisten i Sverige, bror, det gick fort
Jag var en liten grabb som ba gjorde nånting stort
De här kukarna vill se mig sitta punda i en port
Jag är större än så, jag är större än det
Ni alla hatar på benim för jag är större än er"

Singeln "Sätter Dom På Plats" kommer även att släppas med en tillhörande musikvideo den 8 februari, skapad av Zietz. Under tiden kan du lyssna på låten via länken nedan.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av NS1 (@ns1einar)