Elias Abbas fortsätter återkomsten med "Gasa & Försvinna"

Efter att ha påbörjat ett nytt kapitel med "FFL" i april kommer nu nästa sida – samarbetar med hitmakaren K-One

I april kom Elias Abbas tillbaka med den kraftfulla singeln ”FFL (F*ck For Life”, producerad av Vinter. Singeln markerade en nystart för Elias musikkarriär tillsammans med musikbolaget Komp Music, som nu även ger ut hans andra singel för året ”Gasa & Försvinna”.

”Det är viktigt för mig som person och artist att våga beröra känsliga ämnen. Ämnena som jag lyfte i ’FFL’ är positiva och uppmuntrande, men att prata om inre konflikter är en helt annan grej. Jag har inte gjort det innan. Jag låter fansen känna mig på ett personligt plan och jag hoppas att låten kan inspirera andra att göra samma resa som jag har gjort”, säger Elias Abbas.

Genom texten berättar Elias om personliga kamper och känslan av att vända blad. I refrängen målar han upp bilden av is som har tinat, kanske till viss del en metafor för den nya eran av musik han nu släpper ut i världen.

”Mycket jag har synat, isen som har tinat
Jag vill inte frysa mer, så jag håller mig fri från sånt idag”

Produktionen av ”Gasa & Försvinna” är en blandning av RnB och pop, med en akustisk gitarr som konstant från början till slut. Låten är skriven av Elias Abbas själv tillsammans med Hamed ”K-One” Pirouzpanah och Jonas Hedberg.

Lyssna på ”Gasa & Försvinna” och mer ny musik i DOPEST Playlist!