Elias Hurtig samplar Isaac Hayes på "Älskling"

Picasso On The Beat och Bouzi har kokat upp ett beat som hackar upp en sample från soul-legenden

Efter fjolårets hyllade debutalbum Krig och kärlek är Elias Hurtig tillbaka med sin första solo-singel sedan albumet. På den souliga låten “Älskling” har Elias samplat ingen mindre än den legendariska artisten Isaac Hayes.

Hayes är kanske mest känd för allmänheten för “Theme from Shaft” som är ledmotivet till filmen Shaft från 1971, för det belönades han med två Grammys, men han har även vunnit en Grammy för det klassiska albumet Black Moses året därpå.

”Vi skrev ’Älskling’ under ett camp vi hade ute på Värmdö i vintras. Låten kom till under den mörkaste delen av året men känslan från när vi skrev den är snarare varm och glädjefylld. Den handlar om att efter många om och men sätta punkt för en relation som inte blivit som man tänkt sig. Den knyter ihop säcken om en viss epok av mitt skrivande och har hela tiden känts som en naturlig uppföljare till albumet jag släppte i höstas”, säger Elias om sin nya singel.

“Älskling” är skriven av Elias Hurtig och producerad av Picasso On The Beat och Bouzi som även producerade Elias debutalbum.

Lyssna på ”Älskling” på Spotify!