Elon Musk dödar Twitter – Byter namn

Efter mer än 17 år med den ljusblåa fågeln bestämmer sig nu plattformens nya ägare för att göra en förändring

Multimiljardären Elon Musks tid som VD för den ikoniska medieplattformen Twitter har minst sagt varit stormig. Från en kontroversiell uppköpning till ändrade villkor, varslade anställda och lanseringen av Instagrams konkurrent Threads, det har varit allt annat än ett lugnt år för plattformen som lanserades redan 2006.

Nu kommer dock den största förändringen av dem alla, då Elon Musk avslöjar att hela plattformen byter namn från Twitter till ”X”. Förmodligen i ett försök att stärka kopplingen med av hans tidigare varumärken, rymdfarkoststillverkaren SpaceX, kommer plattformen att få en helt ny look med basfärgerna svart, vit och silver. Den nya loggan valdes under natten till söndagen, då Musk tweetade ut att ”den bästa loggan vinner” och uppmanade sina följare att svara med egna skapelser.

Det kunde rapporteras redan i april att Twitter gått upp i paraplybolaget X Corp, men det är först nu förändringar utåt sett sker på riktigt. Vad den nya looken kommer att innebära för Twitter rent praktiskt är ännu inte helt klart men processen verkar vara i full gång redan nu så vi kan, i vanligt ordning när det gäller Musk, förvänta oss snabba nyheter inom den närmsta tiden.

Domänen X.com har dessutom haft betydelse i Musk tidigare karriär, då det var namnet på den internetbank han lanserade 1999, som sedan skulle komma att bli giganten PayPal. Hemsidan lades ned år 2000, men omdirigerar nu till Twitter.