Emil Forsberg svarar: "Har inte ghostat min familj"

Landslagsspelaren hängdes ut av sin fru tidigare under året för att ha lämnat sin familj – nu talar han ut för första gången

Efter att landslagsspelaren Emil Forsberg flyttade från tyska RB Leipzig till deras systerklubb New York Red Bulls under januarifönstret 2024 har det stormat rejält kring 32-åringen. Bara månader efter flytten gick hans fru Shanga Forsberg ut på Instagram med ett inlägg där hon beskrev det som att hennes man ”ghostat familjen” efter sin flytt till New York, samtidigt som hon bekräftade att de genomgår en skilsmässa.

Nu talar Forsberg för första gången ut om händelserna genom en exklusiv intervju med Sportbladet. Han berättar att han varit fåordig om situationen med tanke på parets två barn, men att han nekar till att han skulle ha lämnat sin familj efter flytten.

”Det stämmer inte alls att jag har ghostat min familj. Inte alls. Det är verkligen tråkigt att det kom ut så. Jag har haft kontakt med barnen och familjen hela tiden sedan jag kom hit”, säger Forsberg till Sportbladet.

Han håller sig kort även i denna intervju, men fokuserar på att det viktigaste för honom är att barnen inte hamnar i kläm under skilsmässan. Han menar på att skriverierna i media har påverkat hans anhöriga som mest.

”Det är jobbigt när det spekuleras om saker som inte någon vet något om och det skrivs en massa saker hit och dit. Det finns alltid två sidor av myntet och jag har lärt mig att leva med det som offentlig person, men det är mest jobbigt för mina anhöriga”, säger han.

Shanga Forsberg har i skrivande stund inte kommenterat Emil Forsbergs uttalanden.