Erik Lundin & Cherrie överraskar med singeln ”Andetag”

Från det kommande debutalbumet ”Zebrapojken”

Efter ett hektiskt år med en inställd turné, avvecklingen av kollektivet TRANS94 till uppgångar som banbrytande releases och omtalande coachning i årets Nästa Nivå kommer Erik Lundin och Cherrie surprisesläpp med låten "Andetag" som är från hans debutalbum, Zebrapojken. Den 1 mars släpps albumet producerad av Nisj (Nils Svennem Lundberg) och Måns Lundberg.

Zebrapojken har formats ur förlust, av att förlora närstående i olika delar av livet. I sjukdom, självmord, skjutningar. Att uppleva att man börjar ha lätt att förhålla sig till dåliga nyheter och hur kontrasterande framgångar i dom stunderna blir meningslösa. 
"Jag minns en dag under turnén med Håkan Hellström förra sommaren, då jag var tvungen att gå från svart kostym och en väns begravning till scenkläder och ställa mig på arenascenen framför tusentals människor på kvällen. Känslorna blir randiga. Lite som mitt liv, som varvats med både goda och dåliga nyheter. Zebrapojken representerar de randiga känslorna, såsom glädje och sorg," säger Erik Lundin.
Erik Lundins mångbottnade texter är hans främsta kännetecken och på Zebrapojken finns teman som psykisk ohälsa, segregation, makt och förlust. Men det är också en hyllning till livet.
 
Albumtiteln kom till Erik Lundin på ännu en begravning för en tid sedan, där prästens ord om hur barn uppfattar sorg och förlust stannade kvar hos honom. För barn är sorg randigt. De kan bli ledsna och leva i sorgen, men den kommer och går.

Erik levererar som förväntat en verbal ordlek som målar upp ett mångsidigt sceneri i sina val av ord vars presentation även här inte alls går obemärkt. Återigen visar han varför han förtjänat sin Grammis som Årets Textförfattare och likt Eric Sjöströms kommentar i Stockholm Direkt så håller vi helt med om att ”Erik Lundin borde K-märkas”.

Cherries behagliga sång har en kontrast bredvid Eriks rappande som tillsammans skapar en harmoni där balansen oftast kan vara svår att bevara, speciellt när två intensiva individer mötts. Tillsammans lyckas de hålla sig precis på linjen för inte bara ett perfekt recept, men även ett utsökt framförande!

Lyssna på ”Andetag” nedan!