• Foto: Pressbild
  • Foto: Pressbild
  • Foto: Pressbild

Faal & Madi Banja släpper ”Återfödelsen” med nykomlingen LUA

Två rutinerade artister slår ihop sig med spännande solo-nykomling, som tidigare varit låtskrivare åt andra

Faal & Madi Banja har båda haft expansiva karriären inom den svenska musikscenen. Genom albums, singlar och uppmärksammade samarbeten har de karvat ut en väg som alltid kantats av deras unika stilar, som nu för andra gången möts i en singel.

"Återfödelsen" är en låt som både kritiserar statusen på världen idag samt vägleder lyssnaren mot ett hopp om förändring genom att tro på något större inom sig själv. Ett budskap om inre styrka, tacksamhet och reflektion som de båda artisterna har utforskat i sin egna musik tidigare, bland annat på Madis senaste EP Plåster På Såret 2022.

LUA har inte bara varit med och skrivit texten utan svävar även genom låten med sin röst i form av stämmor och melodiska slingor i bakgrunden, även om hon inte lägger några egna rader.
LUA har tidigare varit låtskrivare till andra välkända namn i branschen men i år debuterade hon som solo-artist med den personliga singeln ”Medial”.

Budskapet är inklätt i ett medryckande afrobeat och vi får höra Wolof, Mandinka, Svenska och Engelska om vartannat i ett spännande unikt språkformat.
Låten är producerad av Spookboy aka Karl Amore, en ung begåvad producent och artist från Gotland som nyligen kickstartade sin egen solo-karriär med singlarna "Blodapelsin" och "Vart du har mig".

Lyssna på "Återfödelsen" och mer ny musik i DOPEST Playlist!