Missa inte Madi Banja's nya EP 'Plåster på såret'

Efter regn kommer solsken

Under året har Madi Banja värmt upp lyssnarna inför han nya EP Plåster På Såret. Ett projekt som följer upp hans tidigare EP Hunger (2020), samt albumen Välsignelsen (2019) och Det var inte med meningen (2015). På EP:n ger han oss 6 tracks, däribland de redan släppta singlarna ”Annorlunda”, ”Capitano” och ”Pon me”.

Plåster På Såret visar Madi Banja vägen fram med ett experimentellt och utvecklat sound. Och det är hans unika sound och röst som verkligen från honom att sticka ut på den svenska scenen – något han testamenterar på den inledande låten ”Annorlunda”. Därefter får vi den helt nya tracken ”Sky Is The Limit”. Där hörs EP:ns enda feature från den unga gambiska stjärnan Hussain Dada.

Vi får även två till nya låtar i form av ”Anthem” och ”Räkna Med Mig”. Den första med en dansant och somrig vibe för dansgolven, medan ”Räkna Med Mig” är mer personlig och melankolisk med en touch av nostalgi. Madi berättar att den nya EP:n Plåster På Såret handlar om att blicka framåt och alltid försöka se ljuset.

”’Plåster På Såret’ anspelar på att problemen finns kvar och det kommer alltid att finnas mörker. Men det är en ny tid efter Corona och vi måste blicka mot ljuset nu och göra det bästa av situationen. Det kommer alltid sol efter regn.” säger Madi Banja.

EP:n ges ut via Madi Banjas egna label Banja Music – som drivs av Madi, hans bror Modo Banja och kusinen i Gambia. Tillsammans kan de uträtta storverk – för familjen kan inte rubbas.

Lyssna på Madi Banjas EP Plåster på såret nedan!