Faal tillbaka med singeln ”Tussilago”

Med en riff som hängt med i 10 år

Artisten och rapparen Faal har varit aktiv som artist i snart 15 år. I starten av karriären gjorde han all musik på engelska - men sedan 2015 har han fokuserat på att skriva och skapa på svenska. Sedan debutalbum Under Mangoträde har han släppt flera singlar, och nu är han tillbaka med sin första release 2023.

Dagens släpp "Tussilago" är en låt som Faal haft i tankarna länge. Han förklarar hur riffen kom till för redan 10 år sedan, och har hängt med honom genom åren. Själva låten skrevs för två år sedan, i samband med debutalbumet, men nu känner han att den är redo att släppas. Soundet är djupt och upplyftande på samma gång, och de pampiga gitarrerna och trummorna ger soundtrack-känsla.

Faal berättar om termen tussilagobarn:

"Tussilago handlar om att växa igenom asfalt, att växa upp ur betong. Att överleva gammal kärlek. Man snackar alltid om maskrosbarn men tussilagobarn är en annan sorts kämparungar. Arken förklaras från bron och varje vers har en nyckel som man släpper sen iakttar ringarna på vattnet. Det är dragkamp varje dag och natt men att man dödar draken varje kväll när det är dags för godnatt."

Lyssna på nya singeln av Faal nedan och se vad du tycker!