2K kan ta över FIFA-licensen från EA Sports

Ett rykte har startats gällande nästa steg i spelvärlden för FIFA – 'FIFA 2K' ska konkurrera med EA SPORTS FC

När FIFA och EA SPORTS gick skilda vägar under 2023 efter att ha avslöjat sitt uppbrott året därpå var det många som undrade vad som skulle ske med licensen. EA fortsatte direkt på eget spår med EA SPORTS FC 24 som släpptes hösten 2023 med alla lag och spelare intakta, men FIFA har legat lågt trots uttalanden om att de jobbade på att utveckla en egen konkurrent.

Enligt plattformen MohPlay på X kan det nu vara närmare än någonsin, då FIFA enligt uppgifter har skrivit ett kontrakt med 2K Sports, utvecklarna bakom de hyllade NBA 2K-spelen. Spelserien förväntas bli kallad FIFA 2K och ska enligt ryktet sträcka sig under flera år framöver.

”2K har säkrat den officiella licensen från FIFA för att skapa nästa FIFA-videospel! Partnerskapet är bekräftat och 2K kommer att utveckla en ny fotbollsspelserie”, skriver MohPlay.

Enligt MohPlay kommer spelet att släppas under 2025 för att tima med VM i Nordamerika som sker sommaren 2026. Det ska tilläggas att MohPlay inte anger några källor och att ingen annan sida har rapporterat nyheten, så den bör tas med en nypa salt. 2K Sports har dock varit ett av de namn som dykt upp sedan dag ett, då deras erfarenhet inom sportspel är närmast att rivalisera EA SPORTS.