Foto: Playstation

Filmstreaming kommer till Playstation Plus

Prenumerationstjänsten erbjuder ny tjänst mot en prishöjning

Playstation Plus, Sonys prenumerationstjänst för online-spel på konsol, har flera ess i sin rockärm. Varje månad får spelare tillgång till nya spel att ladda ned och dessutom ges Deluxe- och Premiumprenumeranter tillgång till ett arkiv på nya som gamla spel, tillgängliga för streaming och nedladdning.

Tidigare i år rapporterades det att Sony höjer priset på sina PlayStation Plus-prenumerationer från och med den 6:e september. Tjänstens årliga kostnader ökar för alla tre versioner: Essential-planen går från 660kr till 880kr, Extra-planen från 1 100kr till 1 490kr och Premium-planen från 1 320kr till 1 760kr. Till en början gavs inte mycket info kring prishöjningen men nu står det klart att speljätten lägger till filmstreaming.

Varje månad kommer 100 utvalda filmer finnas tillgängliga gratis och utöver detta ska man kunna hyra eller köpa fler än 2 000 nya och gamla filmer från Sony. Tjänsten gick tidigare under namnet Bravia Core och blir tillgängligt för alla prenumeranter, däremot är det endast prenumeranter av Playstation Plus Deluxe eller Premium som får tillgång till de 100 gratis filmerna varje månad.