Paris Fashion Week är officiellt igång och vi på DOPEST är på plats för att hänga med i svängarna.

Det var mycket att ta in när Pharrell Williams debuterade som Creative Director för Louis Vuitton, ett uppdrag han klev på tidigare under våren. Vi var på plats och följde allt och har samlat det bästa i en recap:

 • Foto: Louis Vuitton
 • Foto: Louis Vuitton
 • Foto: Louis Vuitton
 • Foto: Louis Vuitton
 • Foto: Louis Vuitton
 • Foto: Louis Vuitton
 • Foto: Louis Vuitton
 • Foto: Louis Vuitton
 • Foto: Louis Vuitton

Kläderna

"The Main Event" för en modeshow är såklart kläderna och allt som hör dem till. Pharrells tidigare arbeten med Billionaire Boys Club, Human Made & BAPE har alltid varit excentriska, färgglada och utmanande. Hans allra första kollektion med Louis Vuitton är inget undantag, även om hans idéer håller sig inom ramarna för LV-världen på ett sätt som visar att han har taktkänsla för märkets identitet.

Det stora utropstecknet var Pharrells nytolkning av det klassiska rut-mönstret, som förekom på allt från jackor och track-tops till väskor. Det klassiska två-tonade mönstret var med flera plagg, som de två första bilderna ovan, men från runwayen och på Rihanna såg vi den nya abstrakta varianten. Med rutorna i oregelbundna mönster, färgtoner och placeringar får den annars så klassiska looken en helt ny identitet, som kompletteras med färgglada accessoarer i klassisk Pharrell-anda.

Showen

Louis Vuitton har aldrig snålat på presentationen när det kommer till Paris Fashion Week, eller andra veckor för den delen. Hyllningen till deras bortgångne tidigare Creative Director Virgil Abloh med "Virgil Was Here" i Miami var en av de mäktigaste på senare år och när Pharrell nu debuterar visar han att det är en värdig efterträdare som tar över Ablohs tron.

Med ett militärt tema på både kläder och runway gled modellerna fram bredvid bilar och ljusshower, på en matta som såg ut som en enorm landningsbana med LV-rutorna på. En stor skärm med lampor stod uppställt på ena endan, framför orkestern. När Pharrell tillslut går med modellerna ut i en sista parad är det till tonerna av en gospel-kör, som sätter en triumfant finish på allt.

 • ASAP Ferg. Foto: Victor Boyko for Louis Vuitton
 • Beyoncé. Foto: Louis Vuitton
 • Jay-Z & Beyoncé. Foto: Louis Vuitton
 • Jude Bellingham. Foto: Victor Boyko for Louis Vuitton
 • Lewis Hamilton. Foto: Victor Boyko for Louis Vuitton)
 • Megan Thee Stallion. Foto: Victor Boyko for Louis Vuitton)
 • Rihanna & ASAP Rocky. Foto: Louis Vuitton
 • Tyler, The Creator. Foto: Victor Boyko for Louis Vuitton

Kändisarna

Röda mattan och första parkett på Louis Vuittons shower är alltid stjärnspäckade och ikväll var inget undantag. Allt från artister till sportstjärnor syntes till i vimlet, F1-föraren Lewis Hamilton och nyblivna Real Madrid-spelaren Jude Bellingham för att nämna några. En av de huvudsakliga ansiktena för den nya kollektionen är Rihanna som självklart var på plats med ASAP Rocky, som hon väntar sitt andra barn med. De rockade matchande outfits i denimets tecken, varav RiRi själv bar en hel outfit med den uppmärksammade nytolkningen av LV:s ikoniska rut-mönster.

Det andra superparet inom hiphop-världen är såklart Beyoncé & Jay-Z, som dök upp i sedvanligt graciösa outfits. Bey bar en maffig skräddarsydd gul klänning, medans Jay valde en mer klassisk kostym med tillhörande väst.

Nära vännen och samarbetspartnern Tyler, The Creator var såklart också på plats med en klarröd väska från den nya kollektionen under armen. Han har genom sin karriär varit helt öppen med hur stor inspirationskälla Pharrell varit för honom både stil- och musikmässigt. Att se sin idol ta över LV ledde därför till att känslorna rann över.

"I love u so much. Bro I shed real tears. I couldnt even take photos", skrev han på sin Instagram.

Musiken

För att rama in den filmiska presentationen var en hel stråkorkester, The Pont Neuf Orchestra, på plats för att förgylla runwayen med majestätisk musik. Dramatiska stycken med puka-trummor, intensiva fioler och klockor blandades med avslappnade piano-nummer. Val som definitivt återspeglar mycket av Pharrells färgglada produktioner solo och i producentgruppen The Neptunes, men med en gränslöst lyxig LV-touch.

Ingen Pharrell utan hiphop dock, så självklart fick vi höra en del rappares röster under kvällen. På själva runwayen debuterades en helt ny låt av Pusha T & hans bror Malice (som tillsammans är kända som Clipse). "Chains & Whips" är en Pharrell-producerad banger med grumlande trummor och vobblande gitarr-samples, som textmässigt ser bröderna kontrastera ett liv i överflöd mot de mörkare delarna av den amerikanska historien.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DOPEST (@dopest.se)

Efter runwayen avslutades kvällen med en stor överraskning när ingen mindre än Jay-Z och Pharrell själv tog till scenen för att leverera ett framträdande. Vi på DOPEST fick med några klipp från Jay, när han freestylar över ett beat.

Håll utkik på dopest.se för fler rapporter från Paris Fashion Week under veckan!