• Foto: Martin Axell

Fricky släpper enslig video till ”Nattbuss”

Videon matchar moodet till den tidigare släppta singeln

Efter att ha släppt singeln "Nattbuss" tidigare i mars har låten nått upp till över 600 000 streams på Spotify. I samband med låten kom en hel del pressbilder på Fricky med en röd ballong runt om i olika miljöer under nattetid. Det visade sig vara en hint mot vad som komma skulle, för nu släpps nämligen en tillhörande musikvideo där vi ser Fricky göra exakt vad låten handlar om: Åka nattbuss.

“Känslan jag hade i min kropp gifte sig perfekt med Joel Kiviaho’s hypnotiserande produktion. Jag skrev texten på 30 minuter på väg hem från studion, på nattbussen. Jag har svårt att beskriva vad den handlar om, men det är en låt som har gett mig ljus när natten varit kall och mörk", sa Fricky själv om låtens känsla.

Videon återspeglar samma känsla som låten kommunicerar med sitt sound. Svepande, mörka och ensamma scener swishar förbi i Stockholmsnatten när Fricky missar tunnelbanan och behöver ta nattbussen hem. Resan tar dock en oväntat vändning när bussen verkar bli besatt och kraschar, med alla ljuskällor fullt blinkandes.

Fricky tar sig därefter vidare i staden till fots och på motorcykel innan han försvinner in i en slags portal. Den drömlika och psykadeliska videon är en produktion av Tobias Sedlacek & The Bunch (Klättermusen m.fl) tillsammans med regi av Jens Nilsson. Om teamet kommer att fortsätta göra videos åt Fricky (i och med cliffhangern i slutet) återstår att se.

Spana in videon på Youtube nedan!