Fricky ger sig ut på stor sommarturné – se alla stopp här!

Se alla städer, datum och var du köper biljetter!

I början av juni släppte Umeå-sonen Erik “Fricky” Friman sitt efterlängtade debutalbum FRICKTION. Ett 10-spårigt verk där Fricky tar med oss på resan till sina innersta tankar och sjunger med känslorna utanför kroppen. Med sina uppriktiga och svävande texter och melodier, lyckas Fricky ännu en gång skapa ett perfekt soundtrack för sommaren 2021.

Under den långa pausen mellan den extremt hyllade EP:n Aqua Aura från 2018, och det nya albumet, valde Fricky att fokusera på att hitta rätt balans i livet – mellan artisteriet, kändisskapet och föräldraskapet till sin lilla dotter. Skivan fick därför ta sin tid och komma fram naturligt, ur en balans som artisten nu säger sig ha hittat:

“Fricktion är en dokumentation av min personliga resa som Erik som blev Fricky som nu är pappa. Alla dessa saker har varit så fina för mig men de har också skapat friktion mellan varandra. Jag har under den här tiden sökt en plats där jag kan vara bekväm i de förändringar som skett och känner äntligen att jag funnit det och är nu redo att dela med mig av denna resa”, säger Fricky om albumet.

Nu avslöjar Fricky att vi även får följa med honom ut på vägarna i sommar, när han åker ut på en stor sommarturné. Se alla städer och datum här nedan. Biljetterna finns ute nu på Luger.se.

24/7: Varberg, Strömma Farmlodge

25/7: Uppsala, Parksnäckan

29/7: Hudiksvall. HudikKalaset

30/7: Stockholm, Haga – en konsertkväll i det gröna

31/7: Stockholm, Haga – en konsertkväll i det gröna

5/8: Göteborg, Nefertiti

7/8: Sälen, Högfjällshotellet

14/8: Malmö, Pildammsteatern (biljetter släpps 28/6)

Text: Gustav Isberg