• Foto: Spotify
  • Bild från tiden bröderna gick under namnet Bennett. Foto: Emma Zaremba
  • Foto: Deki Alem

Garage och hiphop sammanflätas på Deki Alems ”Fluent Stutter”

Brödraduon från Göteborg fortsätter imponera med sin våghalsiga experimentalism, nya singeln tar soundet till vassare landskap än någonsin

Bröderna Sammy & Johnny Bennett började sin musikaliska bana tillsammans under just det namnet: Bennett. Debutalbumet "OCH DU HETER?!" kom 2020 och blev kulmen på en rad singlar och två EP:s ("Hundra80" 2016 och "ST.RECK" 2017).

Åren efter debutalbumet genomgick bröderna en transformation. Musiken gick från svenska till engelska och ännu längre bort från hiphop-grunden på den ljudmässiga skalan, ett projekt som skulle komma att betitlas Deki Alem. Ny-debuten kom 2022 med EP:n "Among Heads" som snabbt samlade på sig rosor från internationella kritiker som TheNeedleDrops Anthony Fantano, dessutom har de nominerats till årets alternativa pop inför Grammisgalan.

Nya singeln "Fluent Stutter" är en fortsättning på det industriella, UK Garage-inspirerade sound de presenterade sig med under förra året. Denna gång går de ännu längre in i de hårda beatsen, med den vokala energi som lyfter deras musik till något som inte liknar något på den svenska musikscenen.

Lyssna på "Fluent Stutter" och mer ny musik i DOPEST Playlist på Spotify!