Gas & Nisch skålar till grinden på "Slow Process"

Droppar stark lyrik på sitt första samarbete

I det moderna hiphop-landskapet är lyrik och låtkoncept inte särskilt ofta i förarsätet, då flow och produktion tagit större plats från och med 10-talets trapvåg. Gas & Nisch är dock två nya namn som håller de mer klassiska berättandeteknikerna vid liv, utan att för den delen falla in i nostalgisk boom-bap.

Detta har de visat upp på respektive hits som ”Saker kommer saker går” och ”Relatera”, men nu förenas deras talanger för första gången på ”Slow Process”. Här tittar de både inåt och utåt när de analyserar vinsterna och förlusterna som kommer med hårt arbete, en sorts hyllning till grinden.

”Man kan inte förvänta sig att allt man jobbar för händer på en natt, allt tar sin tid. ’Slow Process’ handlar om just det och hur den processen påverkar mig”, säger Gas om låten.

”Den här låten handlar om ’the grind’. Den handlar om vägen framåt, uppförsbackarna, motgångarna. Men framför allt fokuset att alltid hålla sig på den vägen som leder framåt”, instämmer Nisch.

Beatet är svävande och kallt, men på ett sätt som är mer norrsken än kalla stadsvindar. Gas & Nisch använder det stora utrymmet i produktionen för att glida med rader som tar formen av ett ”stream of consciousness”, där deras tankar flyger rätt ut men paketeras i ett omisskännligt flow som gör det lättare att smälta.

”Men ingen ser det som jag ser det
Jag älskar min publik men hatar att stå på scenen
Och aa jag kanske borde visat lite mer
Men det är svårt att alltid va där när man jobbar på nånting eget”

Lyssna på ”Slow Process” och mer ny musik i DOPEST Playlist!