Foto: Art by Esse

Gee Dixon & Hagop Wanisian tillbaka med orientaliska bangern ”Bel Leil”

Följer upp hiten ”Ducka Baba”

"Jag slängde ut en, nu jag hämtar en till / Banger för folket som de ingenting, nada", så lät det när Gee Dixon släppte sin hitlåt "Ducka Baba" tillsammans med Hagop Wanisian 2019. Och Gee är en man som håller sina ord, för nu är tillbaka med ännu en banger. I dag släpper han nämligen uppföljaren i form av singeln "Bel Leil", där han och Hagop fortsätter på det framgångsrika orientaliska soundet.

Det medryckande och dansanta beatet är producerat av Salla Salazar. "Jag fick höra beatet som Salla skapat och föreställde mig hur det skulle låta med en arabisk refräng. Jag ringde Hagop direkt för att få det att hända," berättar Gee Dixon. "Bel Leil" är minst sagt en riktig festlåt och vi hör honom kombinera sin rap med arabisk slang. På refrängen hörs Hagop med rader som betyder ungefär: "Jag varken äter eller dricker när jag ser dina ögon på natten". Gee's utmärkande, mörka röst och naturliga känsla för flow och bars går mer än väl ihop med Hagop. "Vi är i samma rush bara att han säger det mer poetiskt," säger Gee om samarbetet.

Att skapa riktiga bangers för dansgolven, som också är perfekta att köra live, är utan tvekan en av Gee's talanger. Låtar som "Shouf" från tidigt i karriären går hårt än idag. Sedan dess har han gett oss hits som "Stone Island", "Majnoon" och "Ducka Baba" - bara för att nämna några få. Med ett mångfacetterat sound har han bevisat att han bemästrar allt från old school hiphop till mörk trap och dansanta nattklubbs-tracks. Snart kan vi även vänta oss skivan Juju Pt.3!

Lyssna på "Bel Leil" i DOPEST Playlist nedan!