Gee Dixon tillbaka med nya singeln ”Ducka Baba”

Återvänder med ett vinnande koncept

Gee is back! I tidiga sommar släppte Gee Dixon sin singel "Majnoon". Den arab-influerade klubblåten tog snabbt åt sig titeln som en äkta "sommar-banger" och har under de senaste månaderna spelats flitigt på både fester och bröllop, i Sverige och utomlands. Efter detta har han även frontat adidas och Djurgårdens kampanj med sin egenskriva och fotbollshyllande låt "Huvudstaden är blå", en låt som uppskattats av Djurgården supportrar runtom i landet. Värt och nämna är såklart också projektet PARAPLY som släpptes tidigare i år.

Idag är Gee Dixon tillbaka med ännu en dansvänlig låt, nämligen "Ducka Baba". Singeln är producerad av Salla Salazar & Masse Salazar, och bjuder på rytmiska takter och likt den framgångsrika singeln "Majnoon", influenser från den orientaliska musiken (med inhopp från Hagop Wanisian som står för delar av soundet). I texten hör vi Gee fokusera på romans och att med glimten i ögat just "Ducka Baba" med inspiration från Sidi Mansour's "Ya Baba", en klassisk låt i arabvärlden från 2000. I texterna hör vi även en del arabiska uttryck och referenser till det typiska "Mellanöstern"-hemmet.

Gee har i sin karriär alltid visat upp en bredd i form av olika teman, förra året körde han på baile funk/latinamerikanska temat, året innan dess var det en del fokus på afrobeat och nu hör vi det orientaliska. En mångsidighet som få artister i Sverige besitter.

Låten har teasats med en komisk musikvideo regisserad av Victor Skarbäck som väntas släppas under dagen. Lyssna på senaste singeln "Ducka Baba" av Gee Dixon nedan och se vad ni tycker.